Лутовац одлаже седницу ГО ДС за 21. јун, на дан избора

NovostiOnline/Д.М.

22. 05. 2020. у 22:18

Лутовац одлаже седницу ГО ДС за 21. јун, на дан избора

Фото Танјуг

Струја која је већ дуго незадовољна начином на који Лутовац води странку сматра да се иза одлагања седнице крије још један покушај актуелног шефа демократа да по сваку цену избегне расправу о његовом останку на челу странке
ЛИДЕР демократа Зоран Лутовац помера седницу Главног одбора ове странке - која је требало да се одржи 31. маја - за 21. јун, на дан избора, под објашњењем да жели да и она симболично буде део кампање бојкота изласка на биралишта.

Струја која је већ дуго незадовољна начином на који Лутовац води странку сматра да се иза одлагања седнице крије још један покушај актуелног шефа демократа да по сваку цену избегне расправу о његовом останку на челу странке.


Чланови ГО, како сазнајемо, до касно вечераснису званично обавештени о новом термину седнице, али наши извори додају да су и очекивали овакав потез председника ДС. Наиме, како су „Новости“ већ писале, он већ данима у круговима демократа најављује могућност да се седница не одржи 31. маја, наводно из разлога здравствене безбедности, јер је забрањено окупљање више од 100 људи, а за кворум за одржавање седнице ГО мора бити присутно више од 200 чланова.


При том, окупљање врха ДС планирано је у Сали београдске општине Стари град, где не може да се обезбеди прописан размак од минимум два метра између присутних на седници.


ПО ПРИЈАВИ ЛУТОВЦА


Потпредседница Демократске странке Александра Јерков је у полицијскојуправи у Улици деспота Стефана дала изјаву по пријави коју је против ње поднео шеф демократа Зоран Лутовац.


Јерков је за рекла да је полицији дала изјаву у својству грађанке по пријави коју је поднела ДС и да је сада на надлежним органима да виде шта ће се дешавати даље са том пријавом.


Она је објаснила да је полицију интересовало да ли је заједно са двојицом својих колега однела потписе у централу ДС 12. маја, када су и сакупљени, као и како је изгледао процес сакупљања потписа и које су процедуре у ДС.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Гојко

22.05.2020. 23:10

Nadam se odluci vlade da se mogu okupljati ljudi do njih 250 pocev od 31. maja.