Канцеларија Гренела демантовала Куртија: Нема рока за постизање споразума Београда и Приштине

Танјуг

22. 05. 2020. у 17:17

Канцеларија Гренела демантовала Куртија: Нема рока за постизање споразума Београда и Приштине

Фото З. Јовановић

Што се тиче питања о могућем року (за постизање споразума), могу вам рећи да нема рока", рекао је Кастин за приштинску Газету Експрес

Дик Кастин, портпарол специјалног изасланика америчког председника за дијалог Београда и Приштине, демантовао је тврдње одлазећег премијера Аљбина Куртија да Ричард Гренел жели да споразум о нормализацији односа буде постигнут до септембра ове године.


"Што се тиче питања о могућем року (за постизање споразума), могу вам рећи да нема рока", рекао је Кастин за приштинску Газету Експрес.


Курти је изјавио у понедељак да је изасланик америчког председника за дијалог тражио да споразум Београда И Приштине буде донет до септембра ове године.


Курти је тврдио да му је Гренел у октобру прошле године рекао да тражи да споразум буде донесен до фебруара ове године, а сада, како је рекао, тражи споразум до септембра.


Експрес подсећа да је Гренел у јануару ове године током посете Косову рекао да нема рока за постизање коначног споразума Београда и Приштине.


Додаје се да је Гренел то тада рекао током сусрета с председником привремених приштинских институција Хашимом Тачијем.


Лист подсећа да су односи Гренела и Куртија затегнути, након што је одлазећи косовски премијер одбио да на захтев САД укине таксе на производе из централне Србије.


Ова затегнутост односа са САД је допринела да Демократски савез Косова Исе Мустафе иступи из коалиције с Покретом Самоопредељење и издејствује изгласавање неповерења Куртијевој влади у косовској скупштини.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Rada

23.05.2020. 16:10

Predsednik uvek vodi računa o našem narodu i čini stvari koje poboljšavaju kvalitet života naših građana.