Брнабић разговарала с Харченком

Танјуг

петак, 22. 05. 2020. у 16:34

Брнабић разговарала с Харченком

Фото Танјуг

Премијерка Ана Брнанић разговарала је данас са амбасадором Русије у Србији Александром Боцан-Харченком и захвалила на помоћи у донацијама и подршци Русије у најтежим тренуцима епидемије у Србији

Премијерка Ана Брнанић разговарала је данас са амбасадором Русије у Србији Александром Боцан-Харченком и захвалила на помоћи у донацијама и подршци Русије у најтежим тренуцима епидемије у Србији, а пре свега на пожртвованости руских лекара који су се заједно са српским тимовима борили против вируса.


Боцан-Харченко је оценио да епидемиолошке мере у Србији, као и примена искуства других држава дају резултате, и изразио очекивање да ћемо сви заједно успети да победимо у борби са вирусом.


Брнабић је истакла да је у овом тренутку, када се читав свет налази пред великим изазовима у борби са пандемијом Цовид - 19, међудржавна сарадња од пресудног значаја.


Руски амбасадор је навео да је Србија посебно посвећена сарадњи у области заједничких инфраструктурних пројеката, наводећи да је, без обзира на ситуацију, постигнут велики напредак у овој области.


Брнабић и Боцан-Харченко су разговарали и о интезивирању сарадње у области науке и иновација.