Шеф привремених институција у Приштини поново припаја Прешево, Бујановац и Медвеђу, из Србије му поручују: Тачи може да сања и Тахити

Д. Р. Ђ.

22. 05. 2020. у 10:37

Шеф привремених институција у Приштини поново припаја Прешево, Бујановац и Медвеђу, из Србије му поручују: Тачи може да сања и Тахити

Марко Ђурић и Александар Вулин

Вулин: Он бунца, чека га сурово буђење. Ђурић: Свету открива своје право лице
ТАЧИ не сања, он бунца. Некажњени ратни злочинац увек сања да понови своје злочине. Ако су му то снови, чека га сурово буђење.

Овако је министар одбране Александар Вулин, за "Новости", прокоментарисао опасну изјаву Хашима Тачија, председника привремених институција у Приштини - да је "његов сан да се општине на југу централне Србије - Прешево, Бујановац и Медвеђа припоје Косову, али без угрожавања територијалног интегритета Републике Косово".

Тачи је у интервјуу за једну приштинску телевизију рекао и да не постоји никакав тајни договор између "Србије и Косова", и да се о размени територија никада није говорило, поготово не у Вашингтону.

Припајање три општине са југа централне Србије тзв. Косову тема је коју су у протеклих неколико година покушали да наметну, како политичари из Приштине, тако и представници Албанаца из ове три општине.

ПРЕДЛАГАО И РЕЗОЛУЦИЈУ ПАРЛАМЕНТУ у Приштини, Тачи је прошлог лета поднео предлог резолуције о припајању "Прешевске долине" тзв. Косову, затраживши од посланика да поштују политичку вољу Албанаца са југа централне Србије изражену на референдуму 1992. о припајању Косову. Резолуција тада није усвојена, због мањка кворума. О овој теми разговарало се и на састанцима које је Тачи у Приштини организовао са делегацијом Албанаца из три општине са југа централне Србије.

Пре десетак дана, председник Албанског националног савета у Прешеву Рагми Мустафа изнео је став да у склопу евентуалног споразума између Београда и Приштине треба разговарати и о општинама Прешево, Медвеђа и Бујановац, као и да у дијалогу не треба да се разговара само о "границама Косова", већ и о "границама Србије".

Коментаришући Тачијеву изјаву о његовом "сну", Марко Ђурић, директор Канцеларије за КиМ, саопштио је да је "одлично што Тачи још једном подсећа цео свет на право лице своје политике".

- Аутономна покрајина Косово и Метохија и општине Бујановац, Прешево и Медвеђа јесу и биће део исте државе - Републике Србије. Хашим Тачи може да сања и о томе како ће самопроглашеном Косову припојити Тахити или Јамајку, али то се никада неће догодити, као што се неће остварити ни његови снови о Бујановцу, Прешеву и Медвеђи.

Уместо што сања великоалбанске снове, додао је Ђурић, Тачи би требало да почне да размишља о новом занимању, јер време великоалбанских националних бардова и ратних поглавица је неповратно завршено:

- Тачију, међутим, можемо да обећамо да, када КиМ и фактички поврати статус какав има по Резолуцији 1244, између поменутих општина и јужне српске покрајине неће бити никаквих административних прелаза, и да ће житељи КиМ за којима не постоје потернице Републике Србије моћи слободно да се крећу по читавој територији своје државе Србије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (19)

e

22.05.2020. 10:54

pa uapsi ga zbog terorizma ! ah, da , ne mozes, tvoj gazda "pregovara" s njim, oni su stari drugari, steta ...

SNS

22.05.2020. 11:08

Verovatno se Tči sad predomoslio, kad je čuo da se Vulin protivi njegovim snovima.

Joksa

22.05.2020. 11:35

Rezolucija 1244 nasa vojska i policija moraju da umarsiraju na Kosovo i Metohiju bez ikakvog rata jer je to deo SRBIJE kome se to ne svidja pravac Albanija ili EU (Nemacka-pokrovitelj).

ivan

22.05.2020. 11:43

Ako vam je plan jednako dobar kao i za KiM,i ako se vi politicari budete opet pitali,tako sposobni,sve je moguce.Samo se nadam da ce se pitati narod.

naranca

22.05.2020. 12:25

Nisu to snovi to su fasisticke halucinacije naseg prijatelja Hasisa Tacija.Tako je I Hitler oslobadjao Poljsku

Volja naroda

22.05.2020. 13:23

Tako si govorio i za Kosovsku vojsku i za Takse.....ceo Jug Srbije u skoro svim gradovima ima albansku većinu 80-90% i tu treba samo referendum i ništa drugo.

Чеда

22.05.2020. 14:22

Хероин и халуцинације... Него што не хапсимо тог монструма, терористу и злочинца? За шта служе специјалне јединице војске и полиције

Pistol snovi

22.05.2020. 14:33

Albanci zaljubljeni u Srbiju pa bi da Kradu metar po metar .Lopovi ostaju Lopovi toje sve Sto Znaju Albanci . Nekada dokazu Da nije Istina pa cemo Da promenimo Mišljenje.

Миле О.

22.05.2020. 15:51

Браво Вулинтако покажи зубе тим штакорима смрдљивим.

milan lala

23.05.2020. 19:32

Moze Tachi i sva ta UCQ zlocinacka bulumenta da sanja sta hoce , no kad se probude, a bice to vrlo brzo , shvatice da je KiM pokraina u Republici Srbiji a oni otuzenici za teske ratne zlocine . Srbija je sve jaca ekonomski i vojno a prijatelji Srbije Rusija i Kina polako ali sigurno preuzimaju glavnu ulogu na planeti , dok mentori UCQ terorista nepovratno gube uticaj i moc na planeti. KiM je Srbija . Bice uskoro maratona Pristina -Tirana via Prokletije za sve UCQ teroriste na KiM .