Председник Србије Александар Вучић састао данас са амбасадорима земаља Квинте - САД , Велике Британије, Француске, Италије и Немачке као и са шефом Делегације Европске уније у Србији са којима је разговарао о европским интеграцијама Србије, предстојећим изборима и ситуацији у региону.


Саговорници су закључили да је важно да избори буду одржани у доброј изборној атмосфери и да све странке имају фер кампању, као и да гласачи буду мотивисани да изађу у што већем броју, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника.


Тема разговора био је и прошлонедељни видео конференцијски састанак ЕУ Западни Балкан, као и застој дијалога са Приштином, владавина права и ситуација у региону.


У отвореном, конструктивном и садржајном разговору истакнуто је да треба радити на добрим суседским односима у циљу пуне стабилизације политичких прилика у региону.


Амбасадори земаља Квинте као и шеф делегације ЕУ изразили су задовољство борбом против заразне болести КОВИД-19.


Председник Вучић захвалио је на помоћи ЕУ и САД, коју смо добили током пандемије, и обавестио амбасадоре о економској ситуацији и програму за опоравак привреде након пандемије, наводи се у саопштењу.