ПОСЛАНИЦИ Двери Бошко Обрадовић и Иван Костић прекинули су у среду штрајк глаћу, уз тврдњу да су успели да "разоткрију власт". Из владајућег СНС кажу да не разумеју ту "победу" и позивају тужилаштво да оконча истрагу о изазивању насиља испред зграде Скупштине, која је покренута против Обрадовића и још неколико чланова Двери, а због напада на посланике.

Обрадовић, који је претходних 10 дана протестовао на степеницама републичког парламента, казао је да је својим штрајком показао да власт "нема слуха за другачије мишљење и не жели да разговара са онима који мисле другачије". Говорећи о свом поступку, истакао је да се "без личне жртве не може предводити народ".


Прочитајте и:Odluka lidera Dveri: Obradović i Kostić prekidaju štrajk glađuЛидер СНС Александар Вучић одговорио је да је он "сувише мали човек да би разумео све победе опозиције":


- Желим им да овако успешно наставе са "растурањем система". Честитам им на свим победама. Ја то не схватам, јер су за мене успеси изградња путева, болница, пруга, људи који креирају и извозе софтвер. Ко хоће на изборе - нека изађе, ко неће - нека не изађе.


Народ ће своје рећи, народ нико није успео да превари.


Реаговала је и чланица председништва напредњака Зорана Михајловић:


- То је добра одлука због његовог здравља и добра одлука због Обрадовићеве породице. А сада, тужилаштво треба да заврши истрагу о изазивању насиља испред Скупштине Србије, када је Обрадовић физички напао посланике, јер насиље не сме да остане некажњено и насиље морамо да истерамо из политике.