Лутовац избацује непослушне, Јерковљева шокирана пријавом

Д. М.

20. 05. 2020. у 10:00

Лутовац избацује непослушне, Јерковљева шокирана пријавом

Фото: Танјуг и З. Јовановић

Лидер демократа наставља обрачун са функционерима који му се супротстављају
ПОСЛЕ подношења кривичних пријава против појединих функционера Демократске странке, следећи корак лидера демократа Зорана Лутовца у обрачунавању са "непослушнима" могао би бити - њихово искључење из странке.

Према нашим информацијама, Лутовац се спрема да кривичне пријаве које је Правни тим ДС поднео против потпредседнице Александре Јерков, Предрага Спасојевића, из Извршног одбора београдских демократа, и омладинца Дејана Бабарогића предочи Етичком одбору, са захтевом да он покрене процедуру њиховог избацивања. Кривичне пријаве против троје чланова ДС поднете су због наводног фалсификовања потписа у захтеву за одржавање седнице Главног одбора 17. маја.

ПОДРШКА И ОД ТАДИЋЕВИХ ОСИМ колега из ДС, Јерковљева је добила подршку и од Константина Самофалова, функционера СДС Бориса Тадића. Он је на "Твитеру" написао да мисли да је грешка и веома штетно подношење кривичне пријаве против Јерковљеве, која је "жртва режима и то није заслужила".

Наши саговорници тврде да сви потези које последњих дана вуче Лутовац имају за циљ да обезбеди већину на ГО, који ће бити одржан 31. маја, а на којем се очекује да буде покренуто питање његове смене. Осим покушаја да искључи "непослушне" из странке, очекује се и да поново распусти одборе који му нису лојални.

Александра Јерков је поручила да је шокирана кривичном пријавом и да не зна зашто је означена као организатор криминалне групе. Она је у писму страначким колегама рекла да је сазнала да је Лутовац терети за криминално организовање и да одбија да верује да је то истина, да би тако нешто учинио и на такав начин се обрачунавао са било ким из своје странке.

- Уколико се то стварно десило, кривична пријава против мене и неколико наших страначких колега поднета је због тога што смо, као и више од трећине чланова Главног одбора, тражили седницу, прву ове године, четири месеца након што је за то истекао статутарни рок. Нити смо рушитељи ДС, нити желимо да преиспитујемо став о бојкоту избора, већ желимо да разговарамо о политици ДС.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

crniDjordje

20.05.2020. 10:22

Ma nista za to Aleksandra i drugi nek naprave novu stranku,to su i druge demokrate radili.