Наставља се хаос у табору демократа: Лутовац кривичним пријавама брани фотељу

Д. М.

16. 05. 2020. у 10:00

Наставља се хаос у табору демократа: Лутовац кривичним пријавама брани фотељу

Зоран Лутовац

Лидер кренуо у обрачун са функционерима који су планирали да га смене овог викенда. Одбио предлог да се седница Главног одбора одржи 24. маја
ХАОС у Демократској странци се наставља. Након што је Статутарна комисија на седници у четвртак "пресудила" да су обе седнице Главног одбора које су заказане легалне - и она 17. маја и она 31. маја - "побуњеничка" струја понудила је компромис лидеру Зорану Лутовацу, да се "нађу" на термину 24. мај, али је он узвратио - кривичним пријавама.

Такође, према нашим информацијама, Извршни одбор странке, који је на страни Лутовца, највероватније ће поново распустити низ градских и општинских одбора, као и Омладину ДС, иако их је Статутарна комисија у четвртак вратила у правно стање, односно поништила раније донете одлуке ИО. Наши извори тврде да Лутовац то ради како би обезбедио већину на седници Главног одбора и спречио да се покрене иницијатива за његову смену.

Како за "Новости" кажу неки од потписника захтева да се ГО одржи 17. маја, понудили су Лутовцу компромис поводом термина одржавања седнице, јер њихов циљ, објашњавају, није рушење странке, нити раде по налогу Вучића, за шта их Лутовац отворено оптужује.

- Спремни смо на разговор са Лутовцем и договор у циљу да се седница Главног одбора одржи 24. маја, што би било неко компромисно решење, или 31. маја - рекао је Слободан Милосављевић, један од потписника иницијативе незадовољних чланова ДС, који се, како је додао, надају да ће се на тој седници изгласати неповерење Лутовцу, и то неизгласавањем његовог извештаја о раду.

Лутовац је потписнике иницијативе за одржавање седнице ГО 17. маја оптужио да су фалсификовали потписе како би обезбедили потребну трећину чланова овог тела и поручио да нема компромиса са фалсификаторима, већ ће против њих бити поднете кривичне пријаве. Покренута је и иницијатива да се смене председник и чланови Статутарне комисије, за које се сумња да су отворено на страни "побуњеника" - Срђана Сандића и Филипа Исаиловића, Милана Ивановића, Дејана Крањчевића, Сузане Бојковић и Мирка Шоћа.


САЛА ОПШТИНЕ СТАРИ ГРАД НЕУСЛОВНА

ГРУПА незадовољних функционера и чланова ДС оптужује Лутовца да намерно одуговлачи са одржавањем седнице ГО, а да је могуће да ће и ону коју је сам заказао за 31. мај - одложити:

- Није случајно што је за место одржавања те седнице одабрао салу Општине Стари град, у коју може да стане максимално 300 људи. Наш ГО има 380 чланова и немогуће их је ту све сместити а да се обезбеди обавезна раздаљина прописана због вируса корона. Вероватно му је то и био циљ, да има оправдање како седница не може да се одржи јер није безбедно - каже наш извор.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Sele

16.05.2020. 10:10

Tako je to kada se uzmu pare od tajkuna pa sad na sve nacine treba spreciti svoju smenu jer onda mora da vrati pare !!!