Мариника Тепић од нарко дилера тражила да новинар Мирослав Милаков буде ЕЛИМИНИСАН ИЗ ПАНЧЕВА: Забринут сам за своју БЕЗБЕДНОСТ!

Novosti Online

среда, 13. 05. 2020. у 21:46

Мариника Тепић од нарко дилера тражила да новинар Мирослав Милаков буде ЕЛИМИНИСАН ИЗ ПАНЧЕВА: Забринут сам за своју БЕЗБЕДНОСТ!

Фото: Screenshoot

Милаков каже да је се РТВ Панчево Тепићевом бавила годину дана, те да је Ђиласова сарадница док је била на функцији покрајинског секретара за спорт финансирала фитнес клуб Филиповића

НОВИНАР Мирослав Милаков забринут је за своју безбедност и истиче да је постао мета напада Маринике Тепић због "раскринкава њене афере". Током његовог гостовања на ТВ Пинк приказана и преписка у којој Тепићева тражи од наркодилера да новинара исели из Панчева.

Медији су данас пренели да ће полиција тужилаштву проследити сведочење Новака Филиповића (40) из Панчева, хапшеног почетком марта под сумњом да је шверцовао 1,4 килограма марихуане, а који у исказу полицији тврди да му је опозициона политичарка Мариника Тепић тражила да обећа да ће да "исели из Панчева" панчевачког новинара Мирослава Мићу Милакова.

Хапшење Филиповића је још 11. марта на конференцији за новинаре обелоданила Биљана Поповић Ивковић, државна секретарка у МУП Србије, која га је означила као осумњиченог за припадништво четворочланој криминалној групи код које је пронађено 1,4 килограма дроге и муниција.

Фото: Screenshoot

Поповић Ивковић је тада рекла да је Филиповић "пријатељ потпредседнице странке Слободе и правде Маринике Тепић, иначе власник спортског клуба и теретане у Панчеву". Том приликом је показала фотографије на којима је Филиповић са Мариником Тепић и позвала је да јавности одговори "од када датира њено познанство са Филиповићем из Панчева, да ли је он добио средства из буџета у периоду 2013. до 2016. и то на основу њиховог дугогодишњег пријатељства, док је Тепић била покрајински секретар за спорт и омладину".

Бивши уредник РТВ Панчево Мирослав Милаков каже да је згрожен овим наводима.

- Сада први пут детаљно видим. Забринут сам за своју безбедност и безбедност свих оних који са мном раде. Није приви пут да се оваком Мариника Тепић и Ђиласови сарадници понашају овако према нама у РТВ Панчево– навео је Милаков.

Како каже драго му је да је показала своје лице.

Милаков наводи да се РТВ Панчево годину дана бавила аферама Маринике Тепић.

Маркетиншки стручњак Небојша Крстић каже да ова изјава открива догађаје у које су укључени новинари.

- Открива да је један опозициони политичар тражио да се врши притисак на новинаре. Није реаговало ни једно новинарско удружење. То је опасно јер се установио принцип да постоје новинари првог и другог реда, које опозиција може да малтретира, тражи њихово избацивање из града у коме раде. Новинарска удружења делују као параполитичке странке – навео је Крстић.

Фото: Screenshoot

- Како наводи овде је прекршен и закон, те треба видети како ће се ситуација одвијати.

Бивши обавештајац Божидар Спасић каже да ово није први пут да се политичари претварају у мафијаше.

- Она жели да се представи као мафијашки кум. Можемо да говоримо о потпуно мафијашкој и коруптивној дружини у опозиционим редовима, која политиком маскира такво деловање – навео је Спасић.

Милаков каже да је се РТВ Панчево Тепићевом бавила годину дана, те да је Ђиласова сарадница док је била на функцији покрајинског секретара за спорт финансирала фитнес клуб Филиповића.

- Било је много афера, Филиповић је само један део тога. Потврдио је оно што смо ми писали. Тепић је говорила да је она власт и да се само она пита. Давала је преко шест милиона за пројекат Банатских шора, затим седам милиона за пројекат „Секс за почетнике“ од чега је део ишао за изградњу приватне куће. Забринут сам јер је она само део насилничке политике. Да ли је Филиповић једини који је добио од ње такву поруку- рекао је Милаков.

- Он је навео да су Мариника Тепић и њени сарадници оставили венац испред РТВ Панчево.

Фото: Screenshoot

Спасић каже да се из овог примера види да Тепић не може да смисли новинара који пише о тим темама и жели да га исели.

- Свим сигналима показује да је она та која одлучује. Постоји доста елемената да се поведе истрага – каже Спасић и додаје да је Тепић мислила да је на власти и да то више нико неће испитивати.

Крстић наводи да је Тепић позната по две ствари – да је променила пет-шест странака, имала иступе у јавности са сензационалним вестима на штету власти, а испоставило се да је црпела информације из таблоида Мирослава Бркића.

- Избацујући лажне вестио томе да држава гаји марихуану на војним газдинствима себе је позиционирала као борца за правду. Сада је незгодно за њу када се установи да она има путера на глави – наводи Крстић.

- Према његовим речима, претње физичком елиминацијом новинара треба озбиљно схватити.

Он додаје да је недопустиво да постоје две групе новинара, од којих су једни заштићени као бели медведи.

Милаков је навео да је писао и о финансирању Филиповићевогфитнес центра.

- Мариника Тепић је пуна мржње према свакоме ко је иоле успешан. Мржњу је усмерила према држави и Вучићу који су успешни. На њене трибине не дође ни 20 људи, а она гаси светло да се то не види – истиче Милаков.

Фото: Screenshoot

Крстић је навео да је фолклор то што опозиција кука да нема довољно медијског простора.

Спасић сматра да на ово треба да реагује јавни тужилац, и да наложи полицији да све испита.

- Не бих имао никакав жал за оне који кукају. Питање је да ли особа која се наводно бави медијским слободама истовремено бави притиском на медије. Да ли било који опозициони политичар на овај начин сме да се понаша и да тражи од некога ко је осуђен за неки криминал тражи да елиминише новинара из града? То је озбиљна претња – каже Крстић.

- Интересантно је да Мариника Тепић вазда барата темама које представљају државну тајну. Директно напада председника и његово окружење. Да ли је она сама? Наравно да није. Неко је њој морао да достави извештај из кокошињца. Неко је то на западу рекао, нападните Вучића, а ми ћемо када вас нападну рећи да је то гушење медијских слобода – каже Спасић.

Он је истакао да се политичари не финансирају својим новцем, већ државним.

Милаков каже да је Мариника Тепић, између осталог, угасила фудбалски клуб из Новог Сада јер је био, према њеним речима, превише патриотски. За време раскринкавања њених афера, како каже, његова медијска кућа добијала је претње, цвеће, венце, свеће...

- И током претходних власти стизале су претње, али никада у овој мери колико од Маринике Тепић. Ја се само надам да је Филиповић једини којем се обратила - каже новинар.

Додаје да је велики проблем и даље у судству, које је остало исто од претходних власти. Каже да се са Филиповићем већ судио, а да се сада нада да ће истина изаћи на видело, будући да је Филиповић практично све признао.

Маркетиншки стручњак каже како новинари имају право да испитују урађене приватизације током претходних власти. Међутим, направила се, како каже, атмосфера да су новинари само они који се баве тренутном влашћу.

- Сви они који се баве некада влашћу, сада опозицијом, нису новинари. Дакле, постоје новинари прве и друге класе, баш као што постоје и политичари прве и друге класе. Ово није добро. Ја, као припадник бивше власти, очекујем да се све афере открију и да се политичари суоче са својом прошлошћу - каже маркетиншки стручњак за Пинк.

Милаков каже да је забринут за себе, своју породицу, али да га ништа неће спречити да открива шта су радили Мариника Тепић и сви они који су водили Панчево и јужни Банат.

- Списак је подугачак и не очекујем да ће неко реаговати по овом питању, чак ни нека новинарска удружења. Велике паре стоје иза њих, нервозни су и сада морају да оправдају све што су добили, а од избора знају да неће бити ништа - каже новинар.

На питање водитељке одакле долазе толике паре, Спасић каже да постоје одређени фондови одакле се овакве активност финансирају, а да се новац дистрибуира легално, под плаштом, рецимо, предавања.

Фото: Screenshoot

- У овом фонду лажи које Тепићева форсира, очигледно је да постоји интерес кругова напољу, иако она то негира. Ту су свакако и кругови унутар земље - каже Спасић.

Милаков каже да је у новинарству 20 година и каже да памти 2012. годину, случај са Тепићевом и ДС. Тада је, како каже, направио материјалну грешку у прилогу, а тада га је Тепићева позвала, да је викала на њега и да му је обећала да ће, када дође на власт, радити "пијачни барометар".

- Не срећу, нису победили - каже Милаков.

(Пинк)

Коментари (71)

Una

13.05.2020. 22:14

Marinika Tepic iskoriscva svoje veze iz kriminalnog milja da skloni svoje neistomisljenike ikoji istrazuje njihovu povezanost sa nelegalni radnjama.

Milica

13.05.2020. 22:16

A sad UNS i NUNS cute?Gde su sad da zastite novinara od Marinike ?Kad je onaj samog sebe "kidnapovao" pravili su konferencije za stampu , sad kad postoje jasni dokazi cute novinarska udruzenja.

Pavle

13.05.2020. 22:27

Nesporna činjenica da su ovi u očaju i da neće prezati ni od čega da bi došli do parlamenta koji je za njih još uvek misaona imenica.

Dusan

13.05.2020. 22:29

Svi ovi iz opozicije imaju masla na glavi, i spregu sa pojedincima iz kriminalnog miljea, pa i Tepiceva. Ogrezli su u svojoj mrznji prema neistomisljenicima pa njihove pretnje i namere nisu ni malo naivne.

Sanja

13.05.2020. 22:37

Marinika opasan igrac. Najgore od svega je sto se Djilasevi ljudi pozivaju na slobodu medija, samo kad je N1 u pitanju, a kada su druge televizije i novinari ugrozeni, cute kao zaliveni. Muk!

Dixi

13.05.2020. 22:39

Opet laže građane kao što uvek to radi. Kad je vidim smrkne mi se pred očima ova žena je toliki lažov da to nema dalje.

M Novosel

14.05.2020. 07:12

Pored toga što gospođa Tepić svaki dan lansira poneku laž. on bi i neistomišljenike iseljavala iz njihovih gradova. Šta reći, bruka i sramota.

Savo

14.05.2020. 07:28

Strasno je da narko dileri slobodno vrsljaju po Srbiji, zasto nisu procesuirani, ovakve vesti su izuzetno uznemirujuce.

Vladan

14.05.2020. 07:37

Marinika, desna ruka lopova Đilasa je spremna na svakojaka zlodela, shodno miljeu ljudi u kome se kreće.

Ana S

14.05.2020. 07:40

Predstavnici opozicije svojim delima dovoljno govore o sebi! Takvi ljudi podršku građana Srbije nikada neće imati!

Nikola

14.05.2020. 07:51

Većina lidera SZS je već bila na vlasti pa i Marinika Tešić i tada su pokazali da se ne bore za medijske slobode vać da žele da upravljaju medijima.

Mihajilo

14.05.2020. 07:55

Najtužnije od svega je što nije reagovalo nijedno novinarsko udruženje a svi su znali šta se dešava. Zar je moguće da su svi u strahu od moćnika? Sve treba rasvetliti do kraja, Tepićeva mora da odgovara ako se dokaže da je kriva za sve ovo što se navodi.

rastko

14.05.2020. 07:56

Samo malo, to je trazila od narko dilera koji ipak nije ucinio novo krivicno delo ali postavlja se pitanje, koga je jos Marinika Tepac angazovala i za koju "ulogu" i da li je i zivot novinaru ugrozen????

MarijaMarika

14.05.2020. 08:23

Marinika bi trebala sebe da otera iz zemlje, svi mi znamo sta ona radi i sta zeli. Gleda samo svoj interes.

raka

14.05.2020. 08:47

Marinika Tepić umišlja da je neko i nešto previše sebi daje slobode da se tako mafijaški ponaša prema ljudima.

Milena

14.05.2020. 08:58

Mislim da ovde ima posla za Tužilaštvo da reaguje i da pokrene istragu protiv Marinike Tepić, jer ovo je strašno šta je ona umislila u svojoj glavi.

star

14.05.2020. 09:06

Nije normalno ćime se sve služe pripadnici opozicije koji su u ovom SzS, ne daj bože još će početi i sa likvidacijom neistomišljenika.

Branka

14.05.2020. 10:20

Treba detaljno ispitati sve Marinikine "sumnjive radnje"! To je žena koja je spremna na sve u najnegativnijem smislu!

bager

14.05.2020. 11:30

@Gojko Kunic - Tako se ponasaju frustrirane osobe ,koje same sebe vide kao bogove u svemu ,,,moci i lepoti ,,nazalost po nju vise lici na kobilu

Miso.Pec

14.05.2020. 11:12

Ovi marketinški stručnjaci me teraju da menjam kanal svako jutro,zgadilisumi se i oni i Marinka a oni posebno još kad nakrive svoju mudru glavu,sve stručnjak do stručnjaka.

vladimir

14.05.2020. 17:45

Marinika je jedno jadno autonomaško ništavilo, a vi je "besvesno" apostrofirate, citirate, pratite i dajete na značaju! Ona je "uspela" zahvaljujući vama, i ne samo vama, da se ČUJE, da se čuju i vide efekti njene aktivnosti, da ispuni svoj ego "važne osobe"! To što je u pitanju /samo/ kritika vlasti i destrukcija društva pošto - poto, i BRDO laži, nema veze .... a u zaledju je "decentralizacija" Srbije, u prevodu - ODVAJANJE Vojvodine! To je i malom djokici jasno, samo vama ne! Vi ste KRIVI!