Председник Србије Александар Вучић обратио се нацији на Првој телвизији поводом политичке ситуације у Србији.

Подсетимо, данас се испред Народне скупштине догдио инцидент, где је испред Савеза за Србију Бошко Обрадовић насилнички спречавао посланике да оду на посао, а том приликом је повређен Маријан Ристичевић.

- Око 18 часова је дошло до новог окупљања . Данас је дан за све оно најгоре у нашем друштву. Сви користе своје право. Крши се све оно што лекари кажу. Ми желимо да поштовањем на право за оне који другачије мисле. Ако применимо силу, онда би рекли да не поступамо демократски. Било је укупно 26 лица који су били склони насиљу, 12 лица је приведено. Једно лице је било на 13 година осуђено на трговину дрогом. Једно било осуђено на три година због насиља. Блицки пријатељи главних опозиционих лидера.

Председник Вучић је нагласио да ће стати на пут свим фашистичким методама.


- Циљ државе је да покажемо да се нећемо уплашити оних који спроводе фашистичке методе. победићемо их на сваки начин. Неће нас одвојити, да поново после два месеца, да отворимо држвау и да ћемо направити економски бум.

- Не желим ни да изговарам имена оних о којима мислим лоше. Батинање и насиље нису политика, као што је рекла Гордана Чомић. Сви ће они изаћи на изборе, у некој варијанти, можда на локалне, можда и на парламентарне. Никада њима нису били важни услови. Ширили су неистине и срамотили нас пред светом - каже Вучић.

Председник Србије истакао је економију као најважније питање наше земље.

- Људе занима шта ће да раде, да зарађују, шта ће да једу, где ће да летују, имају ли перспективу овде - рекао је Вучић.


Председник Србије рекао је да у вези са Косовом постоји доста завереничких прича, али да чим буде било помака и буде имао шта да каже, то ће најпре рећи народу Србије, а потом позвати Приштину за преговарачки сто.

- Последње истраживање које сам виде, после целе ове ситуације са корона вирусом, показује да ће бити неизвесна борба. Нека истраживања су показала да је рејтинг нешто пао, тако да ћу позвати народ да се заједничким снагама боримо за победу - рекао је Вучић на питање какав је рејтинг Српске напредне странке.