“Нису их схватили озбиљно”: Градоначелник Приштине каже да је дијалог са Београдом срушио две владе

Танјуг

30. 04. 2020. у 09:38

“Нису их схватили озбиљно”: Градоначелник Приштине каже да је дијалог са Београдом срушио две владе

Шпенд Ахмети Фото ЕПА

Како је рекао Шпенд Ахмети, последња два примера Рамуш Харадинај и Аљбин Курти нису мислили да би влада могла да падне због овог питања
Градоначелник Приштине Шпенд Ахмети изјавио је данас да је дијалог питање које је срушило две последње владе у Приштини и додао да без заједничког става политичких странака на Косову не може бити споразума са Београдом или његове примене.


Прочитајте још: Формирана влада у Приштини: Харадинај и Мустафа се договорили ко ће бити на њеном челу

Како је рекао, последња два примера Рамуш Харадинај и Аљбин Курти нису мислили да би влада могла да падне због овог питања, пише Косово онлине позивајући се на приштинску штампу.

"Дијалог је срушио последње две владе и тада сам им рекао да сам ја на челу делегације, озбиљност коју сам видео у САД и трка коју сам видео између неких земаља, показују да је било притисака. Прво су рекли дијалог, решити проблем са Србијом, а затим се бавили другим питањима. Ни Харадинај, ни Курти нису их схватили озбиљно, можда да, али не да би влада могла да падне због тога", рекао је Ахмети.

Он је оценио да без свих страна које седе за столом, нема споразума или примене споразума.

"Ако желимо трајне споразуме, морамо имати све стране. Али овде имамо администрацију у САД, чудне, брзе, тешке одлуке, али немојмо заборавити да је Америка, без обзира ко је главни, најмоћнија држава и њихови ставови побеђују државе много јаче од нас. Неопходно је ујединити албанске снаге ако желимо да осигурамо да се границе не померају и да не постоји трећи ниво власти", рекао је Амети.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Miso.Pec

30.04.2020. 14:48

Imaj u vidu da postoji rezolucija 1244 UN i da ste vi južna Srpska pokrajina.