КАНДИДАТ ДСК за премијера у Приштини Авдулах Хоти објавио је јуче да је у оквиру преговора о новој влади постигнут договор са Српском листом и да ће она имати "састав какав је имала и у одлазећој влади".

У кратком мандату кабинета Аљбина Куртија, Српска листа је имала два министра - Далибора Јевтића, који је водио ресор за повратак и заједнице, и Ивана Милојевића, који је управљао регионалним развојем. Према најави из ДСК, СЛ би требало да има и потпредседника владе, као и све друге партије које буду чиниле владајућу коалицију.

ДСК, чији је лидер Иса Мустафа, потписао је јуче и споразум о коалиционој влади са странком Рамуша Харадинаја, по коме ће његовој Алијанси за будућност Косова припасти ресори правде, спољне политике, привреде и образовања. По том договору, министар правде биће Сељим Сељими, министар привреде - Бљерим Кучи, просвете - Раме Љика, а спољних послова - Мељиза Харадинај.

Кандидат за премијера Авдулах Хоти рођен је 1976. у Ораховцу, студирао је менаџмент и информатику у Приштини, а мастер и докторске студије економије завршио је на Универзитету Стафордшир у Великој Британији. За ванредног професора на Економском факултету у Приштини изабран је 2012. године.


СЛУЧАЈ "ЖУТА КУЋА"

ПРЕДСЕДНИК Привременог органа општине Ђаковица Миленко Јовановић упутио је писмо Тужилаштву Хашког трибунала којим захтева да се обнови случај "Жута кућа" и да се против одговорних подигну оптужнице. Како је пренео портал "Косовоонлајн", Јовановић захтева и да се испита улога бившег шефа Унмика Бернара Кушнера у овом случају.