Вулин поручио Тачију да објасни ЈЕДНУ СТВАР пре него што спомене геноцид

Танјуг

понедељак, 27. 04. 2020. у 23:20

Вулин поручио Тачију да објасни ЈЕДНУ СТВАР пре него што спомене геноцид

Александар Вулин Фото: Танјуг

Министар одбране реагујући на изјаву Тачија, навео да је само од доласка међународних снага на КиМ убијено је више од хиљаду Срба и неалбанаца
Министар одбране Александар Вулин поручио је председнику привремених институција у Приштини Хашиму Тачију да би пре него што изговори реч геноцид требало да објасни своје учешће у "убијању и отимању Срба и трговини њиховим органима".


Вулин је реагујући на изјаву Тачија да "ниједан злочин Србије неће бити амнестиран и да је Србија извршила геноцид над албанским цивилним становништвом на Косову", навео да је само од доласка међународних снага на КиМ убијено је више од хиљаду Срба и неалбанаца.


"За стрељану српску децу у Гораждевцу, побијене жетеоце у Старом Грацком, за убиство двогодишњег Данила Цокића у Ливадицама, нико није одговарао", рекао је Вулин, а наводи се у саопштењу нформативне службе МО.


Он је подсетио да "као што нико није одговарао за злочине тзв. ОВК из 1998. и 1999. године, тако нико није одговарао ни за протераних 250.000 Срба, Горанаца, Рома".


"Пре него изговори реч геноцид, Тачи би морао најпре да објасни своје учешће у убијању и отимању Срба и трговини њиховим органима. Мир за српске жртве неће доћи без казне за шиптарске терористе", поручио је министар.

Коментари (3)

Oakville

29.04.2020. 08:05

Nesme biti mira dok se ti teroristi i ubice ne osude Hardinaj,Taci pa redom.