Председник Републике Србије Александар Вучић разговарао је вечерас телефоном са председником Републике Турске Реџепом Тајипом Ердоганом.

Председник Ердоган је рекао да је својим позивом желео да изрази подршку председнику Вучићу и грађанима Србије у борби против заразне болести ЦОВИД-19.

Осим на пријатељској подршци, председник Вучић је председнику Ердогану захвалио на конкретној помоћи у заштитној опреми коју је Турска пре два дана послала у Србију, нагласивши да је она симбол разумевања и пријатељства двеју земаља, посебно кад се зна да Турска има више од 40.000 оболелих.

Председник Вучић и председник Ердоган су међусобно изразили жаљење због жртава болести у Србији, односно у Турској. Они су такође изразили наду да ће предузете одговорне мере предострожности допринети да губитак људских живота буде што мањи, а да ће економске мере утицати на то да Србија, односно Турска, испуне своје планове за будућност.

Двојица председника су се сагласили да корона вирус не разликује нације и религије и да је сарадња међу државама од пресудног значаја за успешно супротстављање ширењу заразе у свету.

Председник Вучић и председник Ердоган су се договорили да се, убрзо по окончању пандемије, састану и наставе разговоре о српско-турској економској сарадњи, као и сарадњи у другим областима.