Директор Канцеларије за питања заједница на КиМ криви Београд за ширење вируса

Д. Р. Ђ.

08. 04. 2020. у 20:40

Директор Канцеларије за питања заједница на КиМ криви Београд за ширење вируса
Ненад Рашић тврди да су Срби на северу заражени јер не слушају Приштину. СЛ: Тиме је пљунуо на оболеле сународнике, наше лекаре, волонтере..
СРПСКА листа оптужила је недавно именованог директора Канцеларије за питања заједница на КиМ Ненада Рашића да је "по налогу својих послодаваца изговорио најмонструозније лажи, када је рекао да је до пораста обелелих од короне на северу КиМ дошло због закаснелог упозорења из Београда.

- Рашић је изнео сулуду тврдњу да су наши људи заражени вирусом корона зато што се нису придржавали инструкција Приштине. Тиме је пљунуо и на своје оболеле сународнике, на наше лекаре и волонтере, и на здравствени систем Србије, који је управо у овим данима кризе показао колико је добро организован и спреман да се суочи са најтежим изазовима - наведено је у саопштењу Српске листе.

На Рашићеву оцену да су "Срби на југу у другачијој ситуацији јер су послушали савете Приштине", СЛ је узвратила да су Срби јужно од Ибра остали поштеђени од заразе, не зато што следе упутства Приштине и зато што дисциплиновано спроводе мере самоизолације, већ зато што већ две деценије живе у гету и принудној изолацији коју им је управо наметнула Приштина.

- Рашић је још једном показао да је срамота српског рода, а ономе ко га је поставио за директора Канцеларије за питања заједница, и на чијем повоцу кевће на сопствени народ, нека поручи да је инат јако лош занат. Српски народ на КиМ ће наставити да воли Србију и да верује својој држави, а Рашић очигледно има неку другу државу којој верује и којој се заклиње - каже се у саопштењу СЛ.

Рашић је лидер Прогресивно демократске странке на КиМ, а Аљбин Курти га је, иако у техничком мандату, прошле недеље именовао за директора Канцеларије за питања заједница (свих мањина на Космету).

МАНДАТАР ПОСЛЕ ПАНДЕМИЈЕ

НА захтев Хашима Тачија, председника привремених институција у Приштини, упућеном покрету Самоопредељење (ПС), да номинује новог кандидата за премијера, из овог покрета му је поручено да ће одговор добити по престанку пандемије вируса корона.

В.Д. министра спољних послова Гљаук Коњуфца (ПС)изјавио је и да је Тачи прекорачио своја овлашћења јер нема "уставни и правни капацитет да расписује нове изборе или да одређује да је потребна нова влада", због чега ће се ПС обратити Уставном суду.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

Хајдук Вељко

09.04.2020. 01:24

Дали вам је јасно да већ његова деца ће промену презиме у презиме Рашиди Неџад,то ће те ускоро видети.

aco

09.04.2020. 03:27

A sta je onda sa albancima, jesu li i oni slusali srpsku vladu pa se sada lece po Srbiji?????Ko ovoga izabra i koga on predstavlja?