ЛИДЕРИ и активисти бојкоташке опозиције и остали јавни медијски аутошовинисти су у трагању за својим местом у простору пандемије. Велике тешкоће су имали и у нормалним приликама, а сада их поготово имају. Њихова политика и активизам су се до сада исцрпљивали искључиво у оговарању и насртању на Александра Вучића. Само то се, наиме, у великој количини буке и беса могло разазнати.

Сада су се нашли пред новим избором: борити се против Вучића или против короне!

У том "бити или не бити" они су се одлучили да поштеде корону и да се са новом снагом обруше на Вучића. Вирус корона су, чак, изабрали за савезника и тако формирали Корона коалицију. Поред Вучића и његових сарадника из Владе Србије и њених министарстава, на мети се нашао и наш здравствени систем. Пре свега лекари. Због њихове натчовечанске борбе за здравље људи и редовног и поштеног обавештавања нације "чашћени" су сексистичким и другим увредама и називани "кретенима", "пицопевцима" и "Вучићевим пудлицама".

И тако смо сада згрожени и у чуду присиљени да присуствујемо овом нељудском и противнародном такмичењу. На репертоару Корона коалиције се налазе свакодневне тврдње да је званично и Вучићево ширење паника опасније од саме короне!

План се да наслутити. Да није било апела, ванредног стања, полицијског часа и јавног обраћања највећих стручњака било би много више и заражених и мртвих и рачун би се онда могао испоставити држави Србији и њеном вођству. Да је било много више заражених здравствени систем би доживео слом, те би и то послужило за "подвлачење црте" и подизање оптужнице против српских власти. Да није заражено "само" стотинак војника Војска би била неспособна да направи болнице за привремени смештај, што би се одмах дописало у Вучићеву оптужницу. Да није набављено толико медицинске опреме било би тек погодно за окривљавање.

Неподношљиво се улагујемо Кинезима и слепо слушамо њихове лекаре, чује се из редова Корона коалиције, и то од истих оних који већ деценијама крајње снисходљиво као највеће ауторитете слушају трећеразредне чиновнике са Запада. И додворавају им се кад год им укажу прилику. Корона коалиција је љута и на Русе, јер у тренутку када су помислили да су изостали у помоћи, они се са 11 највећих "иљушина" појавише. Корона коалиција је русофобна, али су били спремни да заволе Русију и Путина да су српски народ оставили на цедилу.

Вучић је ванредним мерама, кажу, тешко угрозио људска права и грађанске слободе и због тога га треба срушити са власти без и мимо избора, јер на изборима не може бити оборен, и оформити владу "грађанског и државног спаса" која ће одмах донети декрет против слободе православне вероисповести, уз забрану причешћа и литургије и нарочито литија. Истим декретом, попут оних бољшевичких, требало би, за почетак, покренути тотални рат против патријарха, владика и свештеника СПЦ. Сада је на делу само вербални. А то је за њих недовољно.

Истовремено се из редова Корона коалиције шире лажи о ужасном стању у нашем здравственом систему и још се такве лагарије називају новинарским текстом или им се помодно тепа као лажним вестима. Обични лажови позивајући се на принципе и тобоже крију свој извор кога у ствари и нема.

Припадници Корона коалиције се међусобно јуначе у својој борби против лекара, здравственог и одбрамбеног система државе и, наравно, Александра Вучића. Они су, иначе, познати по томе да се свакодневно боре против фашизма (стоп фашизму) кога нема и против разних других опасности којих у ствари нема. Да постоји прави фашизам или права опасност, они се не би јуначили него би као и увек одмах прешли на страну окупатора и непријатеља и постали њихови лојални сарадници. Служили су и служе већ деценијама свим "меким окупацијама" Србије.

И сада када се над народом и државом надвила права опасност, пошаст вируса корона, изостала је њихова борбеност против великог непријатеља. Одмах су се и љуто сврстали у Корона коалицију и колону која можда заслужује и неко друго а право име.