Приморани да се ВРАТЕ НАЗАД: Становници сиријског села ПРЕСРЕЛИ амерички војни конвој

Танјуг

уторак, 07. 04. 2020. у 18:52

Приморани да се ВРАТЕ НАЗАД: Становници сиријског села ПРЕСРЕЛИ амерички војни конвој

Фото: AP photo

Американци су били приморани да се окрену назад и напусте село, а у конвоју је било пет војних возила

СТАНОВНИЦИ сиријског села Хамо у близини пограничног града Камишли пресрели су данас амерички војни конвој и приморали га да се повуче, јавља ТАС С позивајући се на сиријску државну агенцију САНА.

Како се наводи, становници села окупили су се на контролном пункту Сиријске арапске војске у близини села и спречили конвој да прође.

Прочитајте још: УЛТИМАТУМ за Владимира Путина: Нафтни рат са Саудијском Арабијом у јеку, Трамп за договор не жели ни да чује - председник Русије издао ПОСЕБНА НАРЕЂЕЊА

Американци су били приморани да се окрену назад и напусте село, а у конвоју је било пет војних возила.

Крајем марта пријављен је сличан инцидент у једном сиријском селу, где су локални становници присилили војни конвој САД на повлачење.

Турска је 9. октобра прошле године најавила операцију на северу Сирије, са циљем да буде створена тампон зона у којој би биле сиријске избеглице које би се вратиле из Турске.

Прочитајте још: Америчка војска тврди: Убили смо лидера групе повезане са Ал Каидом

Крајем октобра амерички председник Доналд Трамп најавио да ће САД повући своје трупе са подручја турске операције, али је истакао да Вашингтон планира да задржи контролу над нафтним пољима на североистоку Сирије.

Коментари (2)

Goran

09.04.2020. 11:20

Al naftna polja pod kontrolu ovaj eksploataciju da sam Asad sam bi ih zapalio...