НОВИ ПАЗАР - Они који ништа нису урадили да помогну у борби против короне и "нису три маске обезбедили", сада критикују онога ко обезбеђује толику медицинску заштитну опрему, оцењује потпредседник владе Расим Љајић, поводом навода да је боравак председника Александра Вучића у Новом Пазару био део политичке кампање.

"Они који критикују тај потез председника очито се баве ''вирусним профитерством''", каже Љајић.

Он указује да је посета и помоћ председника Новом Пазару намењена свим грађанима тог града и целог региона као подршка у борби против вируса корона и током ње није било речи о политици.

Љајић, који је са председником Вучићем јуче допремио респираторе у Нови Пазар, који је једно жаришта Ковида 19, каже да је посета била конкретна помоћ у превазилажењу тренутне ситуације.

Било је, додаје, речи и о економским и инфраструктурним пројектима, који ће почети или се наставити после кризе, али не и о политици.

“На све то, на тај крајње коректан, добронамеран и користан чин за грађане Новог Пазара уследиле су поруке које су увод у кампању за предстојеће изборе. Онај ко критикује да је то кампања, заправо сам спроводи кампању, и то са позиције помоћника градоначелника, који прима плату у тој општини, критикује оног ко доноси помоћ”, рекао је Љајић.

Како је рекао, они који ништа нису урадили да помогну у борби и "нису три маске обезбедили", сада критикују онога ко обезбеђује толику медицинску заштитну опрему.

А, да то није стигло сигурно би критиковали зашто Београд не помаже и не доноси респираторе у Нови Пазар, констатовао је Љајић и додао да то чак није ни политичка кампања, већ "пар екселанс политиканствно".

"Док се ми, као влада, председник и локална самоуправа боримо да спасимо људске животе, други се очито баве вирусним профитерством", рекао је Љајић.

Како каже, уместо да се цени што је председник прво посети Нови Пазар у борби против вируса, и донео помоћ, чују се критике, уз очекивања да “та помоћ падне са неба”.

“До јуче смо били на тапету што нема респиратора, а сада када су респиратори дошли, онда је то проблем. Нису у питању ни респиратори, ни брига за људе, вех борба за политичке поене”, рекао је Љајић.

Иначе, критике на рачун посете председника Новом Пазару, којем је допремио респираторе, помоћник градоначелника тог града и функционер СДА Емир Ашћерић, назвао политичком кампањом.

"Не наседамо на овакве политичке фазоне", написао је Ашћерић на свом профилу на друштвеној мрежи.

Након тога, градоначелник Новог Параза Нихат Бишевац разрешио је Ашћерића дужности помоћника градоначелника.