ОЧИГЛЕДНО је да Драган Ђилас не може да поднесе то што Србија има стабилне финансије и довољно новца да помогне привреди. Лицемерна је и лажна његова наводна брига за привреднике.

Овако је министар финансија Синиша Мали узвратио на критике Ђиласа, лидера Странке слободе и правде, а на рачун државног пакета помоћи привреди како би се санирале последице епидемије вируса корона.

- Човек који је школски пример политичког богаћења прави се да разуме вредне и поштене људе, који се помуче за сваки зарађени динар, и који су заслужили сваку помоћ државе. Он који је користио политичку моћ да стекне огромно богатство сада нама лицемерно дели лекције и наводно се солидарише са привредницима

Мали је нагласио да не разуме шта тачно не ваља у томе што 5,1 милијарда евра иде у руке привреди и навео да, док привредници и економисти поздрављају економски програм државе, само се Ђилас нашао паметан да га критикује и да каже да су мере "лоше".

- Шта није добро у исплати плата запосленима, одлагању пореза и доприноса, мерама за очување ликвидности и директној помоћи пунолетним грађанима од 100 евра? Шта је лоше у томе да помогнемо сваком кројачу, пекару, фризеру, сваком малом предузетнику али и оном ко запошљава и храни на десетине, па и стотине породица? - упитао је Мали.

Ђилас је гостујући у "Утиску недеље", говорећи о мерама које су предузете у санирању последица епидемије, рекао да их сматра погрешним, да ће од њих људи имати користи од маја и јуна, али да велики део привреде неће дочекати те мере.