Председник Александар Вучић разговарао је данас телефоном са француским председником Емануелом Макроном, који је поручио да Србија може да рачуна на пуну подршку Француске.

У саопштењу из Председништва се каже:

- Председник Макрон је рекао председнику Вучићу да Србија има његову пуну подршку, као и председник Вучић лично.

Он је поновио да Србија може да рачуна на апсолутну подршку Француске, што подразумева и снажну подршку нашој земљи на њеном европском путу.

Председник Вучић је председнику Макрону захвалио на подршци, као и на бризи и људској и државничкој солидарности коју, и поред тешке ситуације и великог броја оболелих у Француској, показује за грађане Србије.

Он је изразио жаљење због више од 4.000 жртава КОВИД-19 у Француској и изразио наду да ће одлучне мере, које спроводе председник Макрон и француска влада, донети успех у борби са том пошасти.

Двојица саговорника су се сагласили да се против пандемије можемо изборити само заједничким снагама и да су пријатељи, какви су Србија и Француска, ослонац једни другима и у временима изазова.

Председник Вучић је замолио председника Макрона за помоћ Француске грађанима Србије у виду лекова и сировина за производњу лекова, који се примењују у лечењу оболелих од КОВИД-19.

Председник Вучић и председник Макрон су изразили одлучност да сарађују и у отклањању економских последица пандемије, као и даље раде на развоју стратешких односа Србије и Француске на добробит грађана обеју земаља.