Спољнополитичка борба САД и ЕУ, две различите политике и два различита схватања ситауције на КиМ, резултирала је падом владе Аљбина Куртија, каже саветница председника Србије за медије Сузана Васиљевић.


Упитана о реакцији председника Александар Вучића на синоћно изгласавање неповерања Куртијевој влади у косовском парламенту, Васиљевић је у укљчењу за ТВ Прва рекла да је Вучић синоћ помно пратио дешавања на КИМ, јер је имао састанак са делом свог тима, а да је синоћ такође све време био је на вези и са људима из Владе Србије који су задужени за питање КиМ.


"Оно што се десило то је да је очигледно у питању спољнополитичка борба САД и ЕУ, да су у питању две различите политике и два различита схватања ситауције на КиМ и то је, видели сте и сами, резултирало падом владе Аљбина Куртија", каже Васиљевић.


Наводи да заиста не зна шта ће даље бити и како ће се ситуација даље развијати.


"У овој ситуацију мислим да је председнику тренутно најбитније да Србија из овога (заразе корона вирусом) изађе здрава и да изгубимо што мањи број становника и да ћемо онда наставити да се бавимо свим осталим проблемима”, каже Васиљевић.