Мустафа: Добро да је опозвана влада, због Куртија имамо санкције САД

Танјуг

26. 03. 2020. у 07:43

Мустафа: Добро да је опозвана влада, због Куртија имамо санкције САД

Председник ДСК Иса Мустафа

Председник ДСК Иса Мустафа изјавио је да је добро што је влада Аљбина Куртија опозвана, јер је она Приштину довела у ситуацију да јој санкције уводи њен главни савезник - САД

ПРИШТИНА - Председник ДСК Иса Мустафа изјавио је да је добро што је влада Аљбина Куртија опозвана, јер је она Приштину довела у ситуацију да јој санкције уводи њен главни савезник - САД.

"Дошли смо у ситуацију да се нама уводе санкције, а не Србији", рекао је Мустафа за Т7 и додао да је смена министра Агима Вељијуа била "кап која је прелила чашу".

Иначе, Мустафин услов за опстанак Куртијеве владе био је и доношење одлуке о потпуном и безусловном укидању санкција, одмах и на начин како то захтевају САД.

Јучерашња седница, према Мустафи, открила је велике разлике између ДСК и Самоопредељења и у таквој ситуацији, ово је, сматра он, најбоље решење.

"Расправа је показала дубока неслагања око кључних питања. Иако смо договорили формирање владе, испоставило се да се дубоко не слажемо. Добро је да се гласало о неповерењу. Боље је да влада падне на време, него да је наставила да спроводи свој програм", рекао је Мустафа, пренео је приштински портал Љајми.

Куртијева влада оборена је у среду са 82 гласа за и 32 против.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)