БЕОГРАД - Председник Александар Вучих састао се данас са српским чланом Председништва БиХ Милорадом Додиком са којим ће разговарати о помоћи Србије Републици Српској у материјалима и опреми за борбу против вируса корона.

Вучић и Додик су се састали у вили Бокељка у Београду, а у складу са мерама заштите од вируса, при сусрету су се поздравили лактовима и обојица, као и њихови сарадници, носе маске.

"Србија помаже Републици Српској у лековима, заштитној опреми и животно важним клиничким машинама. Подршку у храни, али и свим другим материјалима пружићемо и Босни и Херцеговини у целини", пише на Инстаграм профилу председника Србије "buducnostsrbijeav".

Додик је раније рекао да је председник Србије раније најавио да ће део пакета помоћи из Кине преусмерити у БиХ.

Он је за Алтернативну ТВ у суботу рекао да у Србију путује, јер су БиХ потребни респиратори, маске, рукавице, комбинезони за здравствене раднике, иако их тренутно има довољно.
"Морамо ојачати регионалне болнице респираторима и службу за тестирање да би се центри отварали и у Бијељини, Добоју, Фочи, Источном Сарајеву, јер се тренутно тестира само у Бањалуци", рекао је Додик.