Српска листа саопштила је да и поред разумевања новонастале ситуације око пандемије вируса корона, најоштрије и најодлучније одбија скривену намеру Приштине да размести некакве војне снаге на северу Косова и Метохије, под изговором заштите грађана, а у циљу тихе окупације српских општина.


Наиме, ова листа је као легални и легитимни представници српског народа позивала команду Кфора да најхитније спречи и јавно одбаци могућност размештања тзв. војних формација Приштине на северу Косова и Метохије, те поступи у складу са договором којим се гарантује да се ове формације не могу размештати у четири северне општине.

-Овај перфидни покушај угрожавања мира се ни на који начин не сме толерисати, и неће наићи на одобравање ни нас као политичких представника, али ни целокупног српског народа који би овакав чин сматрао непријатељским. Позивамо међународну заједницу да најоштрије одбаци ове најаве, а нашу државу Србију и председника Александра Вучића да у комуникацији са НАТО и међународним партнерима реагује поводом ове Тачијеве најаве која је изазвала огромну забринутост наших грађана, који су ионако под тензијом због пандемије коронавируса- наводи се у саопштењу за јавност Српске листе.