Председник јерменског парламента одушевљен српском ракијом: Мојим родитељима сваки дан почињао уз чашицу

С. С. Р.

13. 03. 2020. у 15:28

Председник јерменског парламента одушевљен српском ракијом: Мојим родитељима сваки дан почињао уз чашицу
Гостима се посебно свидела српска ракија која је служена уз домаћу трпезу, па су се распитивали могу ли негде да је купе и понесу кући

ПРЕДСЕДНИК парламента Јерменије Арарат Мирзојан недавно је боравио у Србији, а том приликом прва дама Скупштине Србије Маја Гојковић организовала је ручак у једном етно-ресторану у Београду.

Гостима се посебно свидела српска ракија која је служена уз домаћу трпезу, па су се распитивали могу ли негде да је купе и понесу кући.

Мирзојан је испричао да је ракија лековита, и додао да су његови родитељи доживели дубоку старост, отац више од деведесет година, а мајка 102. И сваки дан им је почињао уз по једну чашицу.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

ivan

13.03.2020. 18:00

sta su pili Aleksandrovacu ili Andrejevacu?Ova druga nema geografsko poreklo,posto je izgubila licnu kartu.

hristina

13.03.2020. 20:26

Moj brate, I ovi Jermeni ... Kao da su oni mi I mi oni! Ista nam sudbina ... I opet, sve sto vise NEKI hoce da nas NEMA - nas je sve vise! ... Zivela Srbija! Zivela Jermenija!

ranko75

13.03.2020. 21:00

Jermeni prave rakije od kajsije,drena, duda, lozovacu. Jedino nemaju sljivu kao mi, ali im je kajsija vrhunska. I kajsija kao plod je jedna od najboljih u svetu njihova i sve od kajsije sta rade. Rakija im je pitka i pije se kao sveta vodica.