Албанци забранили посету Селаковића, траже ослобађање Незира Мехметаја

NovostiOnline

12. 03. 2020. у 17:49

Албанци забранили посету Селаковића, траже ослобађање Незира Мехметаја

Фото: Ж. Кнежевић

Министарство спољних послова и дијаспоре тзв. Косова је одбило захтев генералног секретара Канцеларије председника Србије Николе Селаковића да посети Косово 14. марта
Косовско Министарство спољних послова и дијаспоре данас је одбило захтев генералног секретара Канцеларије председника Србије Николе Селаковића да посети Косово 14. марта, преноси Коха.

Како је саопштило то министарство, наводи се, о таквим захтевима расправљаће се тек након пуштања Незира Мехметаја, кога је српска полиција ухапсила 4. јануара на прелазу Мердаре, због сумње за ратни злочин.

"Захтев је одбијен због неправедног хапшења и непрекидног притвора од стране београдских власти грађанина Републике Косово, Незира Мехметаја, мада све чињенице говоре да би он требало да буде пуштен што пре", каже се у саопштењу.

Министарство спољних послова и дијаспоре Републике Косово каже да ће се о таквим захтевима размотрити тек након пуштања Незира Мехметаја, кога је српска полиција ухапсила 4. јануара 2020. на граничном прелазу Мердаре, док се враћао са Швајцарска на Косову, под изговором да се сумња у ратне злочине.


(kosovo-online.com)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

komandant 1001

13.03.2020. 16:37

A da vi ameri koji sada odjednom navijate za Srbiju, ne dignete ruke od Kosova pa da mi sami sredimo stvar?Velika je planina Prokletije....ja samo toliko !!!

Sela

13.03.2020. 21:02

Sta ceš na kosovo ćoveče bože sjedi kuči ne vidiš što ima malarija svugde pusti na miru kosovo

Vatro Marx

18.03.2020. 10:18

Kosmet je neodeljivi deo Srbije. Srbija bezKosmeta nije vise ona Srbija sa ponosomsvoje svijetinje, sakata, je slijepa nije vec corava. Srbinu nemoze niko da zabrani posjeti Srpsku svijetinju.