ЛАЖНА вест. Овај твитер-шамар Ричарда Гренела Едварду Џозефу, професору Универзитета "Џон Хопкинс", човеку са информацијом да су у Вашингтону Вучић, Тачи и Трампова администрација "делили Косово", добар је знак да истина полако облачи панталоне.

У праву је био Винстон Черчил рекавши да "лаж обиђе пола света док се истина обуче". У праву је и амерички дипломата када је одлучио да лажљивом професору залепи твитер-ћушку. Мада, Гренелово - лажеш, Џозефу је и мало колико је заслужила актуелна "света крава" аналитике Гласа Америке, Радија Слободна Европа, Дојче велеа.

Од последњих радова поменутог Џозефа треба издвојити, рецимо, колумну у "Форин полисију", у којој је написао да је "убиство Оливера Ивановића управо оно што је Косову било потребно", јер би, "његова смрт могла да буде подстицај за трајни мир"?! Овај професор "сеје" смрт неуморно већ 26 година. Тако је 1994, како је сам испричао, ушао у Зону безбедности УН код Бихаћа као званичник УН, а претворио се у дописника Си-Ен-Ена и Би-Би-Сија, обилато лажући о великој хуманитарној кризи. Држао је "катедру" код Сребренице јула 1995, када се срео са Ратком Младићем и муслиманским избеглицама, а посредовао је током предаје Жепе српској војсци. Сведочио је у Хагу, у случају генерала Здравка Толимира, због чега је овај осуђен и за геноцид у Жепи, где је заиста страдало троје муслимана. У Македонији је 1999. избеглим Албанцима са КиМ "предавао" како да пред камерама дочекају Хилари Клинтон. Био је управник шиптарског избегличког кампа, а радио је потом против Срба на КиМ, а за Албанце у Македонији.

Једина недоумица око "професора" Џозефа може да буде дилема да ли је токсичнији по мир као "теренски радник" или као "експерт". Јер, њему међу озбиљним људима одавно више не верују ни када даје часну реч да не говори истину.