ЉУДИ који су чекали на киши да потписом подрже листу СНС и да подрже бољу будућност дали су нам своје срце, а ја ћу њима дати своје срце и борити се против оних који би да униште нашу земљу а њих пореде са нацистима.

То је данас поручио председник Александар Вучић поводом малицизоних коментара на велики број потписника напредњачке листе и поређења са нацистима. Он је, на питање новинара да прокоментарише писање појединих дневних листова о наводној куповини гласача, као и увреде на рачун оних који су чекали да ставе "параф" на списак кандидата за посланике СНС, указао на то да је око 90.000 људи пет сати чекало у реду да да свој потпис за будућност Србије:

- Нисам могао да верујем да онолики број људи по киши у десетинама градова, села и места широм Србије чека да потпише за нашу листу. Ти призори уливају и наду и енергију, показују да људи поштују рад, да им је стало до наше земље. То су били обични људи. Нисте могли да видите тајкуне, велике богаташе, којима је тако нешто испод части, већ обичан народ, који је мирно и достојанствено, по киши, сатима стајао у реду, само да би потписао подршку својој листи и рекао - ово је важно за мене, за нашу децу, хоћу да пружим подршку нормалној, пристојној Србији.

Вучић је додао да су ти људи, иако ништа никоме нажао нису урадили, оптужени од оних који би да воде ову земљу да су нацисти, само зато што су чекали у реду.

- Они су дошли да потпишу за будућност своје деце, а ви их вређате на тај начин. Шта бисте хтели, да буду банда која долази да с барјацима проваљује у општине, месне заједнице? Ми ћемо ту банду да побеђујемо пристојношћу и добрим односом.

Председник је нагласио да ће се борити против оних који би да униште земљу и да на такав начин прикажу грађане:

- То што су урадили, како неки тврде због наводне чврсторукашке дисциплине - да ли верујете да је могуће натерати 90.000 људи да стоје по киши и чекају да ставе свој потпис?