Маја Гојковић расписала локалне изборе за 26. април

Танјуг

среда, 04. 03. 2020. у 10:13

Маја Гојковић расписала локалне изборе за 26. април

Маја Гојковић потписује одлуку / Фото Н. Скендерија

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић расписала је данас локалне изборе за 26. април ове године, а одлука се не односи на општине у којима су одржани ванредни избори

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић расписала је данас локалне изборе за 26. април ове године.


Одлука о расписивању избора за одборнике скупшина градова и скупштина општина у Србији се не односи на општине у којима су одржани ванредни избори.


Гојковић је позвала грађане да искористе своје право и изађу на редовне изборе у којима ће, како каже, имати прилику да својим гласом у демократском изборном процесу одлучују о будућности локалних самоуправа и њиховом даљем развоју.


"Пратите програме свих кандидата и изаберите својим гласом оне који ће одговорном и озбиљном политиком моћи да унапреде живот ваших породица", рекла је Гојковић у Скупштини Србије.


Она је позвала и кандидате да се надмећу за подршку грађана добрим програмима, да понуде своје визије развоја градова и да се у кампањи уздрже од говора мржње.


"Позивам све учеснике да се боре за наклоност бирача својом одговорношћу и фер кампањом. Позивам све да поштују демократски исказану вољу грађана", рекла је Гојковић.


Рокови за одржавање избора почињу да теку од дана ступања на снагу ове одлуке, а одлука о расписивању на снагу ступа даном објављивања у Службеном гласнику.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације