Градски одбор Покрета социјалиста Београд одржао је данас изборну конференцију, а председник тог покрета Александар Вулин поручио је да су избори пред нама избори за стабилност, наставак политике сигурности, као и да српски народ одлучује о Србији.

Изборна конференција је почела извођењем химне "Боже правде" и Интернационалом, а присуствовали су јој поред чланова Покрета социјалиста и представници амбасада Кубе, Венецуеле и Руске Федерације, док је у име коалиционог партнера Српске напредне странке, присуствовала чланица Председништва СНС-а Биљана Поповић Ивковић.

Вулин је обраћајући се казао да се на предстојећим изборима морају изборити за наставак политике стабилности, да Србија буде стабилна и да настави са политиком коју је водила.

"И да никада више не буде она мала смешна државица која окрене оглаву када даве њен народ. Србија више никада не сме да буде вођена од стране људи који је се стиде", истакао је Вулин.

Како каже, оно што разликује власт пре Александра Вучића од садашње, јесте недостакак снаге вођства, као и вођство које верује да је Србија место у којем вреди живети.

"То се променило у овим годинама и зато су ови избори борба за наставак политике, за стабилност, борба да сачувамо мир у којем живимо, предвидљивост у којој живимо", каже Вулин.

Прецизира да је Србији потребна предвидљивост да ће нам динар исто вредети и првог јануара и 31. децембра, да ће нам плате и пензије расти, да ћемо остати војно неутрални, да ћемо на исти начин чувати Србе и на КиМ и где год да живе, предвидљивост да ће нам бити боље.

"Ово је борба да Србија остане стабилна", казао је Вулин и додајући да су сваки избори у Србији важни и велики казао је да су ови сада посебни на другачији начин, јер се не боре само за апсолутну већину, већ и са онима који ће учинити све да сваки неизлазак на изборе прикажу као сопствену врлину.

"Боримо се за то да се након избора не уједине сви како би зауставили и променили Србију, да их не уједини једна једина жеља због које постоје, а то је да сруше Александра Вучића", истакао је Вулин.

Према његовим речима, 2008. године када су почели да стварају Покрет социјалиста и заједно са СНС одлучили да промене Србију и да Србија постане боље место за живот, говорилиу су им да никада неће успети, да је сила странаца које подржавају странке ДОС-а толико велика да је свака борба узалудна.

Како каже, издржали су и "њихове затворе, батине", да им говоре да ништа неће променити.

"Доказали смо да је грешка када не верујеш у свој народ и своју земљу, својим примером смо доказали да је промена могућа", казао је Вулин.

Истакао је да су са СНС-ом били ту када год и где год да је било тешко, као и да су увек били са својим народ када му је било тешко.

"Били смо ту када су изручивали наше јунаке Хагу, када смо се супротстављали пљачкашким приватизацијама, када смо били потребни нашем народу на КиМ и против Шиптара и против међународних силеџија. Никада нисмо пропустили прилику да будемо уз наш народ, поносан сам што сам са Вучићем био у северној Косовској Митровици одмах након потписивања Бриселског споразума", навео је.

Истакао је да су осам година слушали како ће признати "лажну и наказну државу Косово" и додао да то нису, нити ће икада урадити, као и да су били у праву они који су им веровали.

"Данас гледамо како Шиптари беже од преговора, а раније су Србе приводили за сто да по сваку цену преговарају, а Шиптари надобудни чекају Србе да се покајно понизе, потпишу и предају. По први пут Шиптари беже од преговора, јер по први пут не добијају оно што желе, по први пут им је независност даља него што је икада била, по први пут имају преговарача од којег беже - Александра Вучића и поносан сам што сам био део тима који је створио Србију од које ће да беже, а не да се радују што ће доћи да се понизи и преда", истакао је Вулин.

Наводи, да Србија за будуће генерације мора да буде и боља и достојанственија, нежнија и солидарнија, као и да деца која тек стасавају не смеју да помисле да је једино исправно да погну главу, а да је неправда природна и нормална.

Истиче да док је Александар Вучић председник државе, а он министар одбране, Србија неће ући у НАТО пакт и сама ће бирати свој пут.

Према његовим речима, српски народ је отео могућност да буде војно неутралан, изборио јер, како каже, неће да види да његов војник по туђем наређењу буде послат негде да неком другом малом народу ради оно што су радили нама.

Члан Председништва СНС-а Биљана Поповић Ивковић поручила је да је Покрет социјалиста увек био одан и искрен пријатељ СНС-а од њеног основања.

"Увек уз политику председника Александра Вучића, никада се нисте склањали од тешких проблема, од изазова са којима смо се суочавали, никада нисте окретали главу од проблема", казала је.

Према њеним речима, још много изазова их очекује у будућности, а на то се мора одговорити јединствено уз подршку пријатеља.

Даљи напредак Србије је главни задатак за СНС, казала је Поповић Ивковић и додала да грађани од њих очекују још већу посвећеност и још већи рад за Србију.

Подсетивши на то шта је све урађено у неколико претходних година од када је на власти СНС, Поповић Ивковић је истакла да "хистерија мањине то неће зауставити".

"Јавни дуг се константно смањује, инвестиције рекордно расту, плате и пензије више су него икада. Наш председник се суочио са немогућим ситуацијама, али је истовремено чувао мир и стабилност наше земље и радио истовремено на оздрављењу економије наше земље. И данас је у Вашингтону, не због себе, него због Србије", казала је Поповић Ивковић.

Истиче да је председник Вучић изабрао најтзежи задатак - да штити националне интересе и да истовремено спроводи најтеже реформе.

"Хвала и Покрету социјалиста што је све време био ту уз нас", казала је Поповић Ивковић и додала да су пред нама избори који су можда и најтежи од свих до сада, на којима ће се одлучивати о будућности Србије - о томе да ли ће Србија наставити визију Вучића или ће се земља вратити у прошлост.