Председник СПС Ивица Дачић изјавио је данас да ће та странка на предстојеће изборе изаћи у коалицији са Јединственом Србијом Драгана Марковића Палме, која им је, каже, традиционалан партнер, те навео да је њихов циљ да освоје више од 11 процената гласова, колико су освојили на изборима 2016. године.


Дачић је рекао да ће све испод тог резултата за ту коалицију бити неуспех и да ће за то сви бити одговорни, укључујући и њега.


Он је новинарима, пре почетка седнице Главног одбора СПС-а, рекао да ће та странка данас и формално донети одлуку о изласку на изборе.


Поновио је да ће, када је реч о локалним и покрајинским изборима, СПС такође изаћи са ЈС, уз могућност да у неким градовима или општинама формирају ширу коалицију.


"Ту мислим на СНС, а о томе смо се Александар Вучић и ја недавно договорили", рекао је Дачић.


Он је додао да ће социјалисти данас на седници разговарати о листи кандидата за народне посланике, а да ће одмах по расписивању избора кренути са прикупљањем потписа, како би што пре предали изборну листу.


Дачић је рекао да изборна кампања коју ће водити СПС неће бити скупа, и да је све што су у претходном периоду урадили у одбрани државних и националних интереса "огледало те странке".


"Не може се од доброг направити лош резултат", рекао је Дачић и изразио уверење да ће коалиције које буду предводиле СНС и СПС убедљиво победити на изборима, што је, каже, у интересу Србије.


Како је рекао, циљ коалиције СПС-ЈС је да на њиховој изборној листи буде што више нових, младих и образованих кадрова.


Дачић је поновио да је поносан на све резултате које је остварила владајућа коалиција СНС и СПС, почев од стабилних финансија, економије, одбране националних и државних интереса, те нагласио да очекује да ће те две странке наставити сарадњу и после избора.