Вучић поручио грађанима Горњег Милановца: Уз вашу подршку одолећемо свим притисцима

Танјуг

28. 02. 2020. у 13:14

Вучић поручио грађанима Горњег Милановца: Уз вашу подршку одолећемо свим притисцима

Фото Танјуг/ Д. Кујунџић

Испред школе, председника су дочекали ученици и бројни грађани Горњег Милановца, са којима је поразговарао, а са некима од њих се и сликао

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић поручио је, током обиласка реновиране Основне школе "Момчило Настасијевић" у Горњем Милановцу, да ће бити још много изазова у будућности пред Србијом, али да ће држава само уз подршку грађана успети да одоли свим притисцима.

"Добро сте увек разумели у каквој се ситауцији држава налазила. Пред нама је још много изазова у будуцности, имаћемо и нове мигрантске кризе и нове вирусе и имаћемо много мука да сацувамо своју земељу и КиМ у Србији. Биће много проблема, али уз ваше поверење и подршку уврен сам да можмео да одолимо свим притисцима", поручио је Вучић великој броју окупљених грађана.

Председник је најавио да ће се градити брза саобраћајница која ће спојити центар Горњег Милановца са аутопутем "Милош Велики", како би грађани имали бољу саобаћајну везу до аутопута.

Вучић је најавио да ће се урадити и канализација у Такову и Руднику, али и у Прањанима и другим местима, које ће добити бољу инфраструктуру.

"Урадићемо још две школе у Горњем Милановцу на исти начин као што смо урадили ову школу", рекао је Вучић и подсетио да ће држава реализовати програм развоја Србија 2025.


ЦИЉ ЈЕ ДА СЕ МЛАДИ ЗАДРЖЕ У СРБИЈИ

Поновио је да је Србија у јануара имала раст БДП-а од чак 6,5 одсто и додао да није било корона вируса да би наша земља ове године имала најбољи резултат по том питању у својој историји.

"Ако наставимо вредно да радимо, имаћете значајно увећане плате и пензије ове године и оне ће наставити да расту из године у годину, као и животни стандард грађана", поручио је Вучић додајући да је циљ да се људи врате из иностарства у Србију и да се млади задрже у земљи.

ОБНОВЉЕНА ШКОЛА У ГОРЊЕМ МИЛАНОВЦУ

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић посетио је у петак адаптирану и реновирану Основну школу "Момчило Настасијевић" у Горњем Милановцу, у чију је реконструкцију уложено 248 милиона динара.

Испред школе, Вучића су дочекали ученици и бројни грађани Горњег Милановца, са којима је поразговарао, а са некима од њих се и сликао.

Директорка школе Драгана Никитовић рекла је за Танјуг да је иницијатива за адаптицију школе покренута после у поплава које су погодиле Горњи Милановац у јуну 2018.година када је, како каже, оштећена фискултурна сала.

ОГРОМНО ПОВЕРЕЊЕ Хвала на огромном поврењу и великој подршци, а ускоро ћу опет доћи неке друге објекте да отварам, додао је Вучић. Вучића је испред школе дочекао и велики број деце која су желела да се фотографишу заједно са њим. Деца су храбра и не плаше се корона вируса, приметио Вучић, који је потом поиграо са децом у новој фискултурној сали и проверио своје умеће баратања лоптом.

Тада је, навела је Никитовић, Канцеларија за управљање јавним улагањима опредила средства да се реконструише сала, али је пројекат проширен на целу школу.

Како је рекла, радови су почели у фебруару прошле године, а завршени су у децембру.

"Школа је комплетно реконструсана, замењени су подови, као и столарија у делу објекта, реновирани су тоалети, замењене електро, водоводне и грејне инсталације", рекла је Никитовић.

Фото ИнстаграмДодала је да је адаптирано поткровље које раније није имало никакву намену и да сада половину простора користи школа, а другу издвојено одељење Музичке школе из Чачка.

Никитовић каже да наставу у тој школи похађа 565 ученика распоређених у 24 одељења, а сви ученици сада наставу похађају у једној смени.

"Целодневну наставу имају четири одељења до 16 часова, а надамо се да ћемо у наредном периоду можемо ући у пројекат једносменског рада", рекла је Никитовић.

ОШ "Момчило Настасијевић" у 56 Горњем Милановцу основана је 1964. године, а назив је добила по српском песнику, Момчилу Настасијевићу.

Школи су са председником посетили и министар просвете Младен Шарчевић, директор Канцеларије за јавна улагања Марко Благојевић, председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (20)

maks

28.02.2020. 16:02

a da kaze kako poslodavci muce radnike u Milanovcu Helios pogotovo i Metalac i tetrapak i Foka. Ne pada mi na pamet da se vracam u srbiju sramota da vas bude!

Смрт ЕУ/НАТО окупацији, слобода народу Србије!

28.02.2020. 19:42

Толико, је све сјајно, бајно и истинито да му страначкии паћенички ждерачи сендвича, сваки дан морају лупати скриптоване + овде.....

Hedona

28.02.2020. 23:02

Škole se svuda sređuju, renoviraju grade, to je budućnost za našu decu, da ostanu u Srbiji da se školuje i da rade, i da imaju normalne uslove za rast i razvoj.