Брисел је нажуљао Панцир: Замерају нам оно око чега ни они не могу да се договоре

Горан Чворовић

петак, 28. 02. 2020. у 12:00

Брисел је нажуљао Панцир: Замерају нам оно око чега ни они не могу да се договоре
Бугарска нам је, као чланица НАТО и ЕУ, сама отворила небо да "Панцир" прође

ПРАКТИЧНО истовремено са спуштањем руског артиљеријско-ракетног система на аеродром у Батајници, из Брисела су, док дланом о длан, пожурили да у јавност, брзо, гласно и одлучно, пусте поновљено упозорење да морамо да усагласимо своју спољну и безбедносну политику с ЕУ.

Из седишта европске администрације наступили су у овом случају брзином, гласношћу и одлучношћу која им увек недостаје када треба да осуде Приштину због једностраних потеза или да одговоре на то што не испуњавају сопствена обећања.

Брисел је нажуљао "Панцир". Намрштили су се зато што смо набавили руски систем за противваздушну одбрану, иако се наше комшије увелико и несметано наоружавају уз помоћ Алијансе, а Србија, као независна и војно неутрална земља, има ексклузивно право да руководи својим безбедносним системом. Никако да се сете да исти речник употребе када Приштина, на пример, треба да испоштује Бриселски споразум и оснује ЗСО.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Велика победа Србије: Курти укида таксе 15. марта


Из Брисела нас упозоравају да морамо да се усагласимо с њиховом заједничком спољном политиком, као условом на путу европских интеграција, само што нам још нису рекли која је то политика! Пошто тамо свако вуче на своју страну. Формирају европску војску, у коју једни хоће, други неће, све залажући се за сарадњу с НАТО који се налази у стању "клиничке смрти", у коме једни јесу, а други нису.

Замерају нам оно око чега ни они не могу да се договоре. Уосталом, Бугарска нам је, као чланица НАТО и ЕУ, сама отворила небо да "Панцир" прође.

Ова политика двоструких мерила неодољиво подсећа на то када они, који су обавезани статусном неутралношћу, Србију позивају да одустане од лобирања за поништавање признавања Косова, док неки други могу до миле воље да пледирају за нова.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

radja

28.02.2020. 12:42

nisu u pitanju dvostruki standardi ,vec ocigledno stari plan dusmana(vatikani germani itd) sprovodjen uperen protiv zivota i napretka Srba, Pravoslavlja, slobode Pravde Boga itd.