Србија 21 излази на изборе: Неслагања међу демократама изазвала одлазак виђенијих кадрова, а све мање организација остаје у табору бојкоташа

С.С.Р. - Д. М.

28. 02. 2020. у 09:40

Србија 21 излази на изборе: Неслагања међу демократама изазвала одлазак виђенијих кадрова, а све мање организација остаје у табору бојкоташа

Организација "Србија 21" још разматра коме ће понудити сарадњу

На листи Марко Ђуришић, Гордана Чомић, Бојан Ђурић, Миљана Јовановић

У ИЗБОРНУ трку улази још једна политичка организација, "Србија 21 - Центар за будућу Србију", која је најавила учешће на предстојећем гласању за парламент и локал.

На њиховој листи наћи ће се некадашњи функционери СДС Марко Ђуришић и Ненад Константиновић, али и посланица ДС Гордана Чомић, која је, како је потврдила, "у процесу искључења из ове странке". У тиму "Србија 21" су и Бојан Ђурић, један од оснивача ове организације и Миљана Јовановић, некадашња перјаница покрета "Отпор".

Да ли ће се овој екипи прикључити још неко од незадовољних функционера других странака, пре свега других посланика ДС, требало би да буде познато наредних дана. Према неким најавама, ова странка би могла поново да разматра одлуку о бојкоту, којем се противи значајан део функционера. Уколико она остане на снази, нису искључени нови одласци из ДС.

Ђуришић је поручио да су "учешће на изборима и борба једини начин да се промени власт Александра Вучића".


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Велика победа Србије: Курти укида таксе 15. марта


"Србија 21" обавила је разговоре у више од 100 градова и општина широм Србије и у недељу ће се договорити око начина наступа на изборима и носиоцима листа. Ђуришић је поручио да је то почетак процеса уједињења свих демократских снага и одбацио оптужбе да су "Вучићева опозиција". Гордана Чомић је рекла да се "фер и демократски избори, слободни медији и институције не поклањају, већ освајају".

Из "Србије 21" нису могли да одговоре да ли ће понудити сарадњу и Небојши Зеленовићу, из Заједно за Србију, који излази на изборе у Шапцу. Чланица Председништва СНС Зорана Михајловић поздравила је Зеленовићеву одлуку да учествује на локалним изборима у том граду, додајући да је то одлука праве демократије и да показује да је бесмислено позивати на бојкот.


ОБРАДОВИЋ ПРЕТИ ПРОТЕСТИМА

ИАКО се подршка бојкоту осипа, председник Двери и један од лидера Савеза за Србију Бошко Обрадовић сматра да је он већ успео и да је "Вучић већ пао". Обрадовић је поручио и да власти "још нису показани зуби" и најавио низ демонстрација пре, на дан и после избора.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације