Председник: Косово и Метохија ће бити доминантна тема у Вашингтону

Танјуг

27. 02. 2020. у 14:14

Председник: Косово и Метохија ће бити доминантна тема у Вашингтону

Фото Д. Миловановић

Вучић је навео и да ће за званичницима САД разговарати и о другим важним питањима, билатералних односа, економској сарадњи са САД
ПРЕДСЕДНИК Александар Вучић изјавио је да ће у разговору са америчким званичницима, током боравка у Вашингтону, питање Косова и Метохије несумњиво доминантна као тема, а да ће се он борити за интересе Србије.

" Имаћу много много важних разговора", рекао је Вучић, додајући да о томе може да говори тек сутра и прекостура, када путује у Вашингтон.

"Шта год да бих вам рекао... свакако ће Косово бити доминантна тема у разговору са америчким званичницима", рекао је Вучић новинарима упитан за посету САД.

Председник Србије је навео и да ће за званичницима САД разговарати и о другим важним питањима, билатералних односа, економској сарадњи са САД.

"То све иде добро, у добром смеру, али Косово ће бити несумњиво доминантна тема, која за нас није лака, јер имамо другачије виђење и поглед на ствари у доносу на моје домаћине", рекао је Вучић.

Сит сам придика и моралних тирада из БиХ

Председник Александар Вучић изјавио је данас да је сит придика и моралних и политичких тирада из Босне и Херцеговине и поручио да нико не треба да му објашњава како да обавља посао председника државе.

Упитан да прокоментарише изјаве Жељка Комшића и Бакира Изетбеговића, које се тичу реаговања Србије на ситуацију у тој земљи, али и на поступке Милорада Додика, Вучић каже да постоји кампања у региону да Србија мора да се оптужи за све проблеме.

"А кад их питате шта сам урадио и рекао, нема одговора, него што ниси спречио Додика? Није мој посао ни да спречавам ни да не спречавам Додика, већ да говорим у име Србије. Нећете ви да ми говортите шта ћу да говорим у име Србије", рекао је Вучић новинарима у Београду.

Вучић каже и да је "сит моралних тирада од оних који имају најмање права да му држе придике".

"Али боље да прећутим и кажем - терајте своје, причајте шта хоћете, ја ћу да радим свој посао и да се трудим да направимо што боље односе у Србији", рекао је Вучић и додао да не види срећу у томе да их опсује или каже нешто лоше о њима не би ли стекао политички поен у Србији или РС.

Прочитајте још - Оштра реакција Сарајева и порука Додику: Нећемо дозволити сецесију, повуците закључке Скупштине РС

Упитан да прокоментарише изјаву Бакира Изетбеговића да врло благо реагује на претње Милорада Додика рецесијом, Вучић је ''захвалио" свим Бошњацима и Хрватима што би да, како каже, обављају посао председника Србије.

"Ја им препоручујем да се кандидују за следећег председника, да ми не држе моралне и политичке тираде како да се понашам", рекао је Вучић

Каже да могу да му замере нешто кад је реч о његовим поступцима, али да не могу да му држе придике како да обавља посао председника.

"О томе оцену дају грађани Србије на изборима, а не грађани неких других држва", рекао је Вучић.

Закључио је да неће изговарати теже речи и користити своју и снагу земље коју представља да би уносио било какву нестабилност у "ионако крхку ситуацију у региону".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (19)

Milica

27.02.2020. 18:56

Vučić će argumentovano iznositi činjenice američkim zvaničnicima o pravom stanju na KiM i položaju našeg naroda koji živi tamo.