ОДЛУКУ градоначелника Шапца Небојше Зеленовића (ЗзС) да учествује на локалним изборима и могућност да исто учини први човек Параћина Саша Пауновић из ДС, потпредседник Народне странке Никола Јовановић назвао је "ситним калкулацијама".

Он је рекао да нема места оваквим потезима све док се не обезбеде услови за промену републичке власти и грађанима обезбеде слобода и могућност избора.

- Став Народне странке и СзС је да је у интересу грађана Шапца и Параћина да бојкот успе и да у року од годину дана после предстојећих избора буду расписани нови ванредни избори под бољим условима - рекао је Јовановић за Н1.

С друге стране, градоначелник Параћина истакао је да још није одлучио да ли ће изаћи на локалне изборе:

- Послали смо захтев органима ДС који о томе треба да одлучују, па ако се нека одлука донесе, онда ћемо у односу на то да одлучујемо.

Иако је донедавно тврдио да ће Странка демократске акције бојкотовати изборе уколико "Санџак не постане изборна јединица", Сулејман Угљанин је јуче променио плочу и најавио да СДА иде у изборну трку.

- Председништво СДА ипак је одлучило да осталим партијама, а не испоставама Александра Вучића у Санџаку, предложи стратешко партнерство пре, током и после предстојећих избора - рекао је Угљанин, и најавио да би могли да сарађују са ЛДП Чедомира Јовановића и ЛСВ Ненада Чанка.Угљанин је навео да потенцијалним партнерима нуди предлог сарадње на платформи о "специјалном статусу Санџака".


ЧОМИЋЕВА У НОВОМ ТИМУ?

ОРГАНИЗАЦИЈА "Србија 21" данас би требало да саопшти одлуку о изласку на изборе. Ову организацију, основану пре неколико месеци, многи су видели као "уточиште" појединих функционера ДС, али и других опозиционих странака које су донеле одлуку о бојкоту. На листи би, како се спекулуше, могли да се нађу функционери СДС Марко Ђуришић и Ненад Константиновић, посланица ДС Гордана Чомић и један од оснивача "Србије 21" Бојан Ђурић.