Министар одбране Александар Вулин изјавио је данас да је председник Србије Александар Вучић понудио да Србија плати порески дуг Митрополије црногорско-приморске СПЦ, а да је циљ Владе Црне Горе стварно измирење дуга, ова вест би их обрадовала.


"Уместо захвалности, напад на Вучића. Циљ Владе Црне Горе није ни плаћање дуга, ни поштовање закона. Српској православној цркви треба одузети имовину, а Србима памћење", рекао је Вулин реагујући на изјаву премијера Црне Горе Душка Марковића да "Митрополија црногорско-приморска не испуњава пореске обавезе и да их у томе неће подучавати нико, па ни председник Србије".


Вулин у изјави за јавност каже да ће председник Србије помоћи Српској православној цркви и сачувати наше светиње, овај пут у Црној Гори.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Запетљали се у сопственим неистинама: Иако у Котору није било литије полиција "видела" 800 верника


"Влада Црне Горе ће морати да нађе неко друго оправдање за отимање имовине Српској православној цркви. Порески дуг, прави или лажни ће бити покривен. Александар Вучић не покушава да научи било чему Душка Марковића, био би то губитак времена, за њега је прекасно да било шта научи", закључио је министар Вулин.