ПОТПРЕДСЕДНИК Владе Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић разговарао је у понедељак са амбасадорком Кине, Чен Бо, о сарадњи две државе у области унутрашњих послова, али и о актуелној ситуацији у вези са корона вирусом.

Чен Бо је упознала Стефановића са мерама које Кина тренутно предузима у борби против ширења епидемије корона вируса, нагласивши да је дошло до побољшања ситуације.

Министар Стефановић је још једном изразио подршку кинеском народу и свима који се боре против ове болести и навео да је Србија спремна да пружи сву неопходну помоћ, наводи се у саопштењу.

Стефановић и Бо су разговарали о конкретним корацима који ће бити предузети у наредном периоду у циљу потписивања споразума о међусобном признању возачких дозвола.

Прочитајте још - У Кини 150 нових смртних случајева од корона вируса, број порастао на 2.592, али један податак је охрабрујућ

Министар је још једном поручио да ће Министарство унутрашњих послова наставити да спроводи одговарајуће безбедносне мере у оквиру иницијативе "Појас и пут".