ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић примио је у понедељак амбасадора Русије Александра Боцан-Харченка, коме је лично предао честитку за председника Руске Федерације Владимира Путина поводом Дана бранилаца Отаџбине.

Амбасадор Боцан-Харченко уручио је председнику Вучићу писмо захвалности председника Владе Русије Михаила Мишустина, у којем се између осталог каже да Русију и Србију везују пријатељски и партнерски односи.

"Желео бих да Вам лично захвалим на честитки поводом мог именовања за председника Владе Руске Федерације. Русију и Србију везују пријатељски и партнерски односи. Наставља се реализација великих пројеката у енергетици, индустрији и инфраструктури. Јачају везе између пословних и друштвених структура", навео је Мишустин.

Прочитајте још - Вучић и Боцан-Харченко: Добри односи две земље (ФОТО)

Он је додао да ће Влада Руске Федерације наставити заједнички рад усмерен ка развоју читавог комплекса руско-српске сарадње.

"Убеђен сам да то потпуно одговара дугорочним интересима двеју земаља", навео је он.

Вучићу је пожелео добро здравље и успехе на функцији.

Председник Вучић и амбасадор Боцан-Харченко разговарали су о актуелним темама и ситуацији у региону, посебно о ситуацији на Косову и Метохији.

Овом приликом саговорници су размотрили и програм предстојећих посета - долазак руског министра спољних послова Сергеја Лаврова у Београд и присуство председника Вучића у Москви, на манифестацији поводом обележавања 75-годишњице Дана победе у Другом светском рату.