Има она народна: шта је баби мило, то јој се и снило. Елем, Хашим Тачи, председник привремених институција у Приштини, објавио је вест на "Твитеру" да је Јамајка наводно признала независност тзв. Косова.

И шта се потом збило? Испоставило се да је вест лажна, као што је уосталом лажна и та држава. Наиме, врло брзо је стигао одговор шефице дипломатије Јамајке Камине Џонсон Смит, да до данас њена земља није признала Косово као независну државу. И оде санак пусти у Карипско море.

Лажна вест је, иначе, потекла од Вљоре Читаку, амбасадорке Косова у Америци. Не само њена, већ и обмане албанског руководства одавно су прочитане. Не само да баратају надуваним бројкама о броју земаља које признају нелегално проглашену независност, него сада измишљају и нова признања. Тврде да их је признало 116 држава УН. А на семафору лепо пише да 95 чланица УН не признаје Косово, док га 93 признају. Иначе, до сада је седамнаест земаља повукло признавање независности.

Поврх свега, показујући сву непринципијелност, њихови западни ментори траже од нас да престанемо са кампањом за повлачење признавања Косова, док они треба да наставе са кампањом за признавање. У томе им свесрдно помаже и амерички конгресмен Елиот Енгел, њихов "милосрдни анђео".


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Неформалан сусрет Вучића и Додика (ФОТО)


Пуштањем оваквих лажних информација, Албанци, али и њихови помагачи, имају циљ да изврше притисак на карипске и пацифичке државе које су раније повукле признање. А од нас ти лицемери очекују да понизимо све те мале, поносне, пријатељске земље, које одолевају притисцима и претњама, пре свега Америке и њених сателита.

Ако им све буде текло као са Јамајком, кукала им мајка. На овом примеру смо видели шта се згоди кад желите да вам Америка буде и отац и мајка. Изроди се Јамајка.