Министар одбране Александар Вулин изјавио је данас да скупштински Одбор за контролу служби безбедности ништа није одлучио, већ је само прихватио извештај Генералног инспектора служби и да Драган Шутановац поново износи неистине.

Министар је навео да у раду одбора учествује и опозиција, али не и Шутановац, коме је, како каже, као "безбедносно ризичном" још као посланику забрањен приступ поверљивим информацијама.

"Ништа Скупштински одбор није сам закључио, он је тражио и на свој захтев добио извештај генералног инспектора служби, одбор је извештај проучио и једногласно га прихватио", рекао је Вулин у писаној изјави достављеној Танјугу.

Шутановац је, како су пренели медији, реаговао после седнице Одбора оценом да је "извештај оцекиван" и да саопштење изазива "још већу сумњу".

Вулин данас подсећа да је Шутановац најпре говорио да нико неће реаговати на изнесене сумње о пресретању електронске комуникације, а сада се, каже, љути на брзину реаговања.

"Ја са нестрпљењем чекам да и тужилаштво да свој суд, и све провери", каже Вулин.

Одбор за контролу служби безбедности усвојио је јуче извештај Генералног инспектора служби Министарства одбране о ванредном надзору у ВБА, у којем се констатује да није било злоупотреба у смислу незаконитих поступака у вези са преписком бившег министра одбране Драгана Шута новца и главног уредника "Недељника" Вељка Лалића.

"Војнобезбедносна агенција није примењивала посебне поступке и мере којима би се могли прикупити подаци из међусобне комуникације", наведено је у саопштењу са седнице Одбора.