На листи напредњака сигурни Љајић и Кркобабић, остали чекају позив: Кога ће све СНС ставити на изборни списак

Novosti online / Д. М.

22. 02. 2020. у 13:57

На листи напредњака сигурни Љајић и Кркобабић, остали чекају позив: Кога ће све СНС ставити на изборни списак

Илустрација / Фото Н. Фифић

Са СПС-ом договорено да се иде одвојено на изборе, а на листи СНС ће сигурно бити кандидата ПУПС и СДПС, док Вулинови социјалисти, СПО и СНП још нису добили позив на разговоре
НА предстојећим изборима напредњаци и социјалисти наступиће одвојено, док ће коначна одлука ко ће од садашњих чланова владајуће коалиције остати на листи Српске напредне странке бити донета у понедељак, на седницама Председништва и Главног одбора ове странке.

Према нашим информацијама, за сада су место на листи напредњака "осигурали" СДПС Расима Љајића и ПУПС Милана Кркобабића. СНС тек треба да размотри моделе сарадње са Покретом социјалиста Александра Вулина, док Вук Драшковић (СПО) и Ненад Поповић (СНП), који су део владајуће коалиције, према нашим информацијама, још нису добили позив за разговоре. У коалицији око напредњака требало би да остане и Покрет снага Србије Богољуба Карића.

На листи напредњака биће више од половине нових лица и чак 30 младих људи. Према незваничним информацијама, од 250 кандидата за посланике, 190 места на списку предвиђено је за кадрове СНС, а 60 за коалиционе партнере.

Вучић и лидер социјалиста Ивица Дачић састали су се усуботу ујутру и договорили се да у трку за мандате иду у две колоне, а да се после избора разговара о будућој сарадњи. Састанку су присуствовали и потпредседник СНС Милош Вучевић и председник Извршног одбора Дарко Глишић.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Одвојено у трку за мандате: СНС и СПС се договорили о наступу на изборима

Вучевић је напоменуо да заједнички наступ са СПС није искључен на појединим местима на локалу:

- Осим, можда, у неким општинама, локалним срединама, на општинским изборима, СНС и СПС ће ићи одвојено на предстојеће републичке изборе, односно у две листе - појаснио је он.

Потврдио је и да ће у понедељак бити одржане седнице Председништва и Главног одбора странке, на којима ће се разговарати о свим овим темама и припремама листа СНС за Скупштину Србије, за покрајинску скупштину и за локалне самоуправе.

- Видећете много нових људи, све оно што смо причали, на чему смо много радили, посветили се, биће конкретизовано на листи кандидата и за народне, покрајинске посланике, локалне одборнике, много младих лица... Пре свега, један снажан талас младих људи, који улазе на политичку сцену Србије - закључио је Вучевић.

Иначе, предлог да СНС и СПС изађу на једној листи на предстојеће изборе изнео је Дачић, и то крајем прошле године.


ДАЧИЋ: СВАКО СА СВОЈОМ КОАЛИЦИЈОМ

СПС ће на предстојеће парламентарне изборе изаћи у коалицији са Јединственом Србијом, а СНС са својом коалицијом, потврдио је челник социјалиста Ивица Дачић. Дачић је рекао да су он и Вучић заједнички оценили да је досадашња сарадња социјалиста и напредњака позитивна и изразили спремност да те две странке и после избора наставе сарадњу:

- Свако ће ићи самостално, осим у неким срединама где се процени да је потребно да идемо заједно на локалне изборе.


ПОНОСАН НА ПОДМЛАДАК

ПРЕДСЕДНИК СНС Александар Вучић се сусрео и са подмлатком странке. Он је са младим лидерима странке разговарао о предстојећим изборима и неопходности тешког рада у борби за модернију и успешнију Србију, а уз фотографију са овог састанка коју је објавио на свом инстаграм-налогу Вучић је написао:

-Поносан сам на њихову енергију и жељу да уче.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)