Некад занемарујемо реалност и онда је неопходно да чујемо људе који дођу у нашу државу који нам кажу какве промене они виде, а у том контексту је и изјава руског министра одбране Сергеја Шојгуа да треба да водимо рачуна да не останемо без Александра Вучића, јер таквог нећемо имати без било каквог дипломатског увијања, рекао је потпредседник СНС и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

"Мислим да је огромна већина чланства апсолутно тога свесна. Сада, да ли су сви функционери странке тога свесни, то је друго питање. Вероватно има функционера и у СНС који мисле да је Вучић ту захваљујући њима, а не да су они нешто постигли, пре свега, захваљујући подршци коју има Александар Вучић у народу, што је реалност", рекао је Вучевић гостујући у јутарњем програму ТВ Хепи.

У крајњем случају, како је додао, свако може да изађе на изборе па да провери колико је популаран, преноси Курир.

"Зато немам дилему да је готово целокупно чланство тога свесно, а вероватно пар појединаца који су много тога добили од странке и пре свега од Вучића, можда мисле да и није баш тако. Вероватно мисле да је њихова улога много већа него што реално јесте, при том не умањујем резултате и других људи у странци, наравно да они постоје, ово није странка једног човека, али странка има свог лидера, и то је нормално", рекао је он.

И то је, каже, нормално, и у САД и у Русији и у Француској, Немачкој, а само код нас покушава да се прикаже да је то нешто у сукобу са питањм демократије.

"Па шта је домкратскије од тога да вас изабере 56 одсто грађана на директним изборима!", истиче Вучевић.

Коментаришући смањење цензуса са пет на три одсто, Вучевић каже да није био претерано срећан, али да разуме напоре које СНС чини да се стање у друштву још више упристоји и да се дијалог врати у парламент, уместо да се води на трговима и улицама.

"СНС губи овим цензусом у броју мандата, али Србија добија. Ако СНС не буде имао надполовичну већину, мислим да постоји могућност да се и наши садашњи коалициони партнери са неким другима уједине и направе неку другу владу. Питање је шта би то онда значило за цеу Србију. Упоредите Србију до 2012. и наовамо, па ћете видети", сматра Вучевић.

Одговарајући на питање да ли постоји завера унутар СНС против Вучића, Вучевић то негира, али прецизира да "постоје људи у СНС који су се уморили, изгубили ентизујазам или остали без оне енергије коју се имали раније“.

"Можда више ни не верују у сопствену способност да остваре оно што се очекује, а постоји једна убедљива мањина људи који су на вишим положајима у странци и извршној власти који мисле да су мног допринели и да су они заслужнији можда и од Вучића. Али, пред нама је једно освежавање странке", рекао је Вучевић.

Најавио је да ће републичкој, покрајинској и локалним листама СНС имати много угледних људи из лоаклних средина на листама и много младих.

"То ћете видети већ за десетак дана, а кулминација ће бити на Видовдан на конгресу странке и када се буде бирало роководство странке, односно органи, видећете колико ће бити нових људи", рекао је Вучевић.

Вучевић је прокоменарисао и документарни филм "Владалац“ који је пре неколико дана емитовала ТВ Н1, који се бави ликом и делом Александра Вучића.

"Одгледао сам први део филма „Владалац“ и једино могу да кажем „мржња, мржња, мржња“. Та мржња је настала из њихове велике фрустрираности сопственом несособношћу", рекао је он.

Како је оценио, више је него јасно да је филм настао са јасним циљем да се појача камапња против Вучића пред изборе.

"Чуо сам да је у тих око 180 минута име Александра Вучића изговорено око 400 и нешто пута, сваки пут у негативном контексту", рекао је Вучевић.