КРУШЕВАЦ - МИЛУТИН Јеличић-Јутка прешао је у СРС и биће кандидат радикала за посланика, потврдио је за “Новости” Војислав Шешељ, лидер радикала који је у петак у Крушевцу.


Бивши председник општине Брус, који је изостанак са данашњег суђења пред Основним судом у Крушевцу, где одговара за полно узмениравање и недозвољене полне радње, оправдао здравственим проблемима, појавио се вечерас на промоцији Шешељеве књиге о Сребреници.


-Јутка се учланио у странку, биће кандидат на изборима, ићи ће на страначку листу, планови су да освојимо власт - наводи Војислав Шешељ, председник СРС,који је у Културном центру промовисао своју књигу о Сребреници.


-Биће кандидат за посланика вероватно, а могући су и други договори.


Преговори за прелазак Јеличића у редове радикала трају већ месецима, од тренутка када је Јутка имао срдачан сусрет са Шешељем на Сјаму књигу у Београду прошле јесени. Потом је Шешељ,као подршка, почео редовно да се појављује на суђењу Јутки. Све време је изјављивао да је процес политички.Прочитајте још: "Био у вези са малолетницама и славио смрт Ђинђића": Шокантне тврдње о Јутки


Милутин Јелићић-Јутка је на власти са краћим прекидом од 2000.године. Прво је као кадар Нове Србије Веље Илића водио општину до 2008.године у два мандата, а потом је у два наврата био и народни посланик исте странке. Затим је скоро пет година поново био први човек Бруса, а 2017.године прешао је у СНС. По избијању афере и под притиском напредњака поднео је оставку на место председника општине, а потом и повереника СНС у Брусу.СТРАНКА СЕ НЕ ОСИПА”


ВОЈИСЛАВ Шешељ је демантовао тврдње да му се осипа СРС и изнео да су у току кадровска померања,као консолидација странке пред изборе.


- Морали смо да разлвастимо оне који су заказали, а сад неки међу њима показују да немају морала ни карактера, па лажу јавност у погледу разалога за подношење оставке.-изнео је Шешељ уочи промоције књиге “У Сребреници није било геноцида”.