ОВО је само још један доказ да Приштина користи сва могућа средства за манипулисање. Не само да баратају "надуваним" бројкама о броју земаља које признају нелегално проглашену независност Косова, него сад измишљају и нова признавања. Не чуди ме ни што је лажна вест потекла од Вљоре Читаку, која користи сваку седницу Савета безбедности УН о Косову да изнесе лажи о Србији и Србима.

Прочитајте још:Хвала Јамајци у сваком случају”: Патетичан гест Пацолија после хладног туша


То је за "Новости" поручио министар спољних послова Ивица Дачић, након што је шефица дипломатије Јамајке Камина Џонсон Смит демантовала да је ова земља признала Косово.

Дачић указује да је евидентно да се врши велики притисак на Јамајку да промени свој став, и то прекоамеричког конгресмена Елиота Енгела, иначе великог покровитеља косовске независности:

- Све то потврђује колико су непринципијелни захтеви да Србија престане са кампањом за повлачење признања Косова, док они треба да наставе са кампањом за признавање - каже Дачић.

Вест о наводном признавању Косова од стране Јамајке на свом Твитер налогу објавио је председник привремених институција у Приштини Хашим Тачи, али је убрзо стигао "хладан туш":

- До данас, Јамајка није признала Косово као независну државу - написала је Џонсон Смит на свом Твитер профилу, ретвитујући Тачијев твит.

Накнадно је Тачи објаснио да је потврду о промени става Јамајке добио од представнице Приштине у УН Вљоре Читаку, која је, иначе, "његов кадар".