СВАКО ко буде изашао на изборе, биће искључен из Демократске странке.

Овом поруком председник Зоран Лутовац наставио је обрачун са представницима странке који сматрају да бојкот није најбоља идеја за рушење власти.

Он је објаснио да председник општине Параћин и функционер ДС Саша Пауновић може да учествује на изборима, али ће сносити последице.

Лутовац се данима на друштвеној мрежи "Твитер" дописује са неистомишљеницима из своје странке. Тако је на прозивку посланице ДС Александре Јерков, да је ћутао на поруку лидера Двери Бошка Обрадовића да мигранти прљају Србију, те да ДС треба да изађе из Савеза за Србију, одговорио:

- Твит је прва Лига, једино што није истина да нисам реаговао.

Затим је окачио снимак из једне емисије у којој износи став о мигрантској кризи, али и своје публикације на ту тему из 2016. године.

- Нема калкулисања и компромиса када су у питању шовинизам, ксенофобија, мржња, коалиција ССП и Војислава Шешеља на Старом граду или Бошков шприцер-фашизам. Знам, треба храбрости за другачије - одговорила му је Јерковљева, коју је убрзо подржао и страначки колега Балша Божовић.


Прочитајте и: Boškov udar na migrante naljutio demokrate: Lider Dveri otvorio novu pukotinu u Savezu za SrbijuНекадашњи посланик Г17 плус Горан Пауновић сугерисао је Лутовцу да је "именица лига пише малим почетним словом, осим ако није желео да потпредседницу ДС Јерков, која је на страначким изборима добила највише гласова, омаловажи, јер је из ЛСВ дошла у ДС, па ваљда не спада у праве демократе".

У последње време помиње се да би поједини функционери ДС могли да изађу на изборе на неким другим листама, на пример, коалицији - Европски блок. О овом савезу јуче је говорио генерални секретар ЛСВ Бојан Костреш, рекавши да не треба потцењивати европски опредељене гласаче у Србији којима је доста националистичке власти и самопрокламоване праве опозиције.

Он је рекао да против идеје о бојкоту избора говоре и рачунице које јасно показују да бојкот опозиционо настројених бирача погодује Александру Вучићу.


СЕРГЕЈ ПИСАО ПОСЛАНИЦИМА

ПРЕДСЕДНИК Покрета слободних грађана Сергеј Трифуновић предао је у четвртак у писарницу Скупштине писма за посланике СНС у којима их пита како их није срамота што су шест пута одбили закон за лечење болесне деце у иностранству. Он је рекао да су испустили прилику да током мандата помогну најмлађима.