ОТКАКО Александар Вучић води рачуна о овом питању, 17 држава је повукло признавање тзв. Косова. Спречили смо да Приштина уђе у најзначније међународне институције, иако то нимало није било лако. Србија је успела да задржи присуство на КиМ упркос катастрофалним одлукама које су доносили они који данас желе да се врате на власт. А о томе шта Срби на КиМ мисле о тој Вучићевој политици увек јасно кажу и на изборима на којима листа коју он подржава добије више од 90 одсто гласова.

То каже, за "Новости", потпредседник Владе Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, коментаришући ангажман председника Србије на решавању косовског чвора и критике које стижу из дела опозиције.

Прочитајте још - Ако се Вучић повуче, идем и ја: Небојша Стефановић о изазовима у МУП и СНС

Реагујући на то што се у јавности у последње време често потенцира да су "Вучић и Дачић исто", Стефановић каже:

- Свакако да нису исто. Вучић је пре свега државник који брине о интересима Србије веома често и на штету страначких и личних интереса, док је Дачић политичар који бира да уради оно што му је лакше. Има, наравно, и других разлика, али о њима не бих говорио.

Коментаришући документарни серијал "Владалац", емитован на ТВ Н1, Стефановић наводи да је циљ био - сатанизација Вучића:

- Филм је искључиво пропаганда Драгана Ђиласа, израз апсолутне мржње према Вучићу. Интересантно ми је што је филм део приватне прoдукције, па се питам да ли би Н1 емитовао четири сата филма о Ђиласу и Мирославу Мишковићу, у којима би било представљено колико су милијарди зарадили у време када су били на власти, обојица на различите начине, о томе колико је младих напустило земљу, колико се фабрика затворило у Србији и колико је земаља повукло признавање независности тзв. Косова. Али, нешто ми се не чини да ће Н1 икада емитовати такав филм.