Специјални изасланик председника САД Ричард Гренел демантовао је данас да су Сједињене Америчке Државе отворене за размену територија Србије и Косова.

"Лажне вести", написао је Гренел на свом Твитер налогу, коментаришући чланак који је јуце објавио ЕУобсервер.

Одговоривши директно на твит те редакције, Гренел им је поручио да га никада нису позвали или му писали да одговара на та питања.

"Ја сам за оно што се стране у дијалогу договоре, фокусиран сам на економски развој, а не политику", закључио је Гренел.

ЕУобсервер јуче је објавио чланак под насловом "Сједињене Државе још увек отворене за размену територија Косова и Србије", а у тексту се констатује да се тој идеји противи Немачка.

У твиту који је тај сајт поделио уз линк који води до текста пише да је "план о размени територија између Србије и Косова и даље популаран у америчким круговима са Ричардом Гренелом који наставља да промовише прошлогодишњу идеју о брзом договору о признању".

Гренел је, наиме, тако реаговао на текст Еуобзервера који је пренео одговор Метјуа Палмера, о евентуалној корекцији граница, да је на Београду и Приштини да успоставе параметре за дијалог.

Бриселски портал је на основу те изјаве констатовао да САД не одбацују моћност размене територија, упркос противљењу Немачке.