ИЗВРШНИ одбор Народне странке Вука Јеремића саопштио је у уторак да је донео одлуку о распуштању Градског одбора те партије у Шапцу због тога што је ова филијала затражила да буде изузета од поштовања одлуке о бојкоту избора на свим нивоима.

Међутим, како сазнајемо, шабачки одбор Народне странке није једини који се побунио због стратегије бојкота. Наши извори тврде да планове о изласку на изборе, ако затреба и под "барјаком" групе грађана, већ праве одбори Народне странке у Новом Саду, Белој Цркви и Трстенику.

Прочитајте још - Јеремић: Идемо на победу; Јованов: Јеремић ће можда,после дебакла коначно схватити

Из ове странке у уторак су саопштили да ниједним гестом неће дати легитимитет "лажним изборима" и сматрају да учешће на њима није у интересу ни грађана Шапца, ни грађана Србије, те би, кажу, чак и "лажна победа на лажним изборима" била "паразитирање на грбачи грађана Србије":

- Ко жели са Вучићем на лажне изборе, није му место у Народној странци.

Срђан Митрашиновић, председник шабачког одбора НС који је распуштен, каже, за "Новости", да још није добио званичну одлуку и да не зна да ли она значи и њихово искључење из странке:

- Одбор је био једногласан у ставу да на изборе у Шапцу, где сматрамо да постоје услови да избори буду регуларни, треба изаћи, пре свега у интересу грађана.