БРИСЕЛ - Председник Србије Александар Вучић поновио је, после састанка у Бриселу, да подржава интергритерт БиХ, као и РС у оквиру БиХ, те да ту нема шта да се дода, осим што многи желе да га саветују како да води политику Србије.


"То што људи показују незадовољство Београдом и покушавају да кажу да Београд стоји иза свега...Па, нисам ја доносио одлуке Уставног суда, ни закон о Слободи вероисповести, нити било ко из Београда, већ неки други", истакао је синоћ Вучић.


Кажеда се исти приступ из деведесетих и двехиљадитих, понавља - најлакше је окривити Београд, али истиче да то више не пролази.


"Ништа ту нема контроверзно. Од мене су очекивали да делим пацке Милораду Додику. То ми не пада на памет да радим. Неки људи дају себи за право да воде политику Србије и одређују каква би она требало да буде", приметио је Вучић.


Поручио је да он ради свој посао и да нико не треба да му говори како то да чини.


"Нико од њих није председник Србије", рекао је и додао да треба да раде свој посао, а не његов.


На питање о Додиковој изјави да ће РС постати самостална и да ће наћи начинада се удружи са Србијом, поново је рекао да Србија подржаватериторијалини интегритет БИХ и интегритет РС у БИХ.


"То је логично и нормално. Ја њима не држим предавање када кажу да је за њих Косово независна држава", истакао је и додао да је његов однос коректан, прецизан и тачан:


"Волео бих да други имају ту прецизност у својим изјавама, то што ћу ја Јутарњем или неком другом листу у Хравтској да будем крив, па морате неког да пронађете", поручио је.